ΕνημέρωσηΟικονομία

Βαριές ποινές φυλάκισης σε εννέα Μάρτυρες του Ιεχωβά – Galaksias Portal News

Εννέα Μάρτυρες του Ιεχωβά καταδικάστηκαν την Τρίτη (5/3) σε μακροχρόνιες ποινές φυλάκισης στη Ρωσία, αφού κατηγορήθηκαν για συμμετοχή σε «εξτρεμιστική δραστηριότητα» με βάση καταγραφές της λατρείας τους που διέρρευσαν.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσίας χαρακτήρισε το χριστιανικό δόγμα των Μαρτύρων του Ιεχωβά «εξτρεμιστικό» το 2017, διαλύοντας και απαγορεύοντας τα σχεδόν 400 παραρτήματά του σε όλη τη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ρωσία αριθμούσε περίπου 175.000 ενεργούς πιστούς κατά τη στιγμή της απαγόρευσης, σύμφωνα με τον ρωσικό ιστότοπο της ομάδας.

Έκτοτε, επιδρομές, ανακρίσεις και φυλακίσεις πιστών σημειώνονται με κάποια συχνότητα.

Ένα δικαστήριο στη πόλη Ιρκούτσκ της Σιβηρίας επέβαλε ποινές από τρία έως επτά χρόνια στους εννέα άνδρες, ηλικίας από 35 έως 72 ετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οκτώ από αυτούς, είχαν παραμείνει στη φυλακή, για περισσότερο από δύο χρόνια πριν καταδικασθούν, περνώντας το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στην απομόνωση», δήλωσε ο εκπρόσωπος, Τζαροντ Λόπεζ.

Ο Λόπεζ δήλωσε ότι «οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στους άνδρες βασίστηκαν σε μυστικές ηχογραφήσεις λατρευτικών ακολουθιών, ενώ την περασμένη εβδομάδα ένα άλλο ρωσικό δικαστήριο επέβαλλε ποινή φυλάκισης οκτώ ετών σ’ έναν Μάρτυρα του Ιεχωβά, αφού ένας “καταδότης” βιντεοσκόπησε μια προσευχή που πραγματοποιήθηκε, μέσω τηλεδιάσκεψης».

Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά στη Ρωσία έχουν ισχυριστεί στο παρελθόν ότι βασανίστηκαν από αστυνομικούς που έκαναν έφοδο στα σπίτια τους, ισχυρισμοί που οι Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν αρνηθεί.

Η θρησκευτική ζωή στη Ρωσία κυριαρχείται από τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, η οποία υποστηρίζεται από τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και είναι αφοσιωμένη σε αυτόν.

Ορισμένοι ορθόδοξοι μελετητές θεωρούν τους Μάρτυρες του Ιεχωβά, οι οποίοι είναι γνωστοί για το κήρυγμα πόρτα-πόρτα και την άρνηση της στρατιωτικής θητείας, ως «ολοκληρωτική αίρεση».

«Τουλάχιστον, 794 Μάρτυρες του Ιεχωβά έχουν διωχθεί ποινικά, για την πίστη τους και 128 εκτίουν αυτή τη στιγμή ποινές φυλάκισης», δήλωσε ο Λόπεζ.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button