Επικαιρότητα

Χιλιάδες άτομα στις πορείες για την εισαγγελική πρόταση για Μίχο (pics) – Galaksias.com

«Καμία αθώωση καμία συγκάλυψη στα κυκλώματα παιδοβιαστών!» το βασικό σύνθημα των διαδηλωτών

Ξεσηκωμός των πολιτών με αφορμή την εισαγγελική πρόταση για αθώωση του Ηλία Μίχου. Χιλιάδες άτομα έχουν βγει στους δρόμους να διαμαρτυρηθούν. 

«Καμία αθώωση καμία συγκάλυψη στα κυκλώματα τράφικινγκ και παιδοβιαστών και τους ηθικούς αυτουργούς τους!» απαιτούν οι πολίτες με την εισαγγελική πρόταση για αθώωση του Ηλία Μίχου να έρχεται σε πλήρη κόντρα με το κοινό περί δικαίου αίσθημα προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

Κάλεσμα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια έχει απευθύνει η Λαϊκή Συνέλευση Σεπολίων – Κολωνού, συλλογικότητες και φεμινιστικές οργανώσεις, ενώ μαθητές, συνομήλικοι και συμμαθητές της 12χρονης πραγματοποιούν πορεία στα Σεπόλια.

Υπολογίζεται ότι στην πορεία στο κέντρο της Αθήνας έχουν συγκεντρωθεί σχεδόν 2.000 άτομα ενώ στα Σεπόλια πορεία πραγματοποιούν πάνω από 150 άτομα.

Φωτογραφία ΙΝ ΤΙΜΕ

Υπενθυμίζουμε ότι η εισαγγελέας Έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου πρότεινε την ενοχή για 22 από τους 23 αποκαλούμενους «πελάτες» στα ραντεβού της φρίκης. Παράλληλα, εισηγήθηκε την απαλλαγή του βασικού κατηγορουμένου, Ηλία Μίχου για το αδίκημα της μαστροπείας, ενώ για το ίδιο αδίκημα ζήτησε την ενοχή της μητέρας της 12χρονης και του «Μιχάλη».

Το σκεπτικό της εισαγγελέως για την υπόθεση της 12χρονης

Η πρόταση της εισαγγελέως να απαλλαγεί ο Ηλίας Μίχος από τις βασικές κατηγορίες του βιασμού, της μαστροπείας σε οίκους ανοχής και μαστροπείας μέσω εξαναγκασμού με αποκόμιση πορνικών εσόδων έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις.

Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, η κατηγορία της μαστροπείας με νομικούς όρους κατέπεσε στο δικαστήριο. Ουσιαστικά, δεν αποδείχθηκε ότι ο 56χρονος «πλάσαρε» το κορίτσι επ’ αμοιβής, δηλαδή δεν αποδείχθηκε ότι έπαιρνε λεφτά.

Φωτογραφία ΙΝ ΤΙΜΕ

Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες της Άννα Κανδύλη, δικηγόροι αναφέρουν πως στη κατάθεσή της η 12χρονη είχε πει πως  ο βασικός κατηγορούμενος της είχε δείξει τα όπλα τα οποία είχε στην κατοχή του.

Sintagma Mixos
Φωτογραφία ΙΝ ΤΙΜΕ

Αυτό, όπως λένε, θεωρείται απειλή και με αυτό μπορεί να στοιχειοθετήσει η κατηγορία του βιασμού.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button