Επικαιρότητα

Όσιος Γεράσιμος Μικραγιαννανίτης, ο Υμνογράφος – Galaksias.com

Ο Όσιος Γεράσιμος Μικραγιαννανίτης ο Υμνογράφος (1905-1991), έγινε Μοναχός στη Σκήτη της Μικράς Αγίας Άννας του Αγίου Όρους

Υπάρχουν άνθρωποι που αναρωτιούνται εάν ζουν Άγιοι και στις μέρες μας, δίπλα μας. Μια απάντηση σε αυτό το ερώτημα αποτελούν όλοι οι σύγχρονοι Άγιοι, όπως ο Άγιος Γεράσιμος Μικραγιαννανίτης ο Υμνογράφος.

Ο Όσιος Γεράσιμος Μικραγιαννανίτης ο Υμνογράφος (1905-1991), έγινε Μοναχός στη Σκήτη της Μικράς Αγίας Άννας του Αγίου Όρους. Πάντοτε με μεγάλη προθυμία και αγάπη προς τους πνευματικούς αγώνες, για την υπακοή και την ταπείνωση. Θεωρούσε την υπακοή το θεμέλιο της πνευματικής ζωής, πηγή ειρήνης και πνευματικής χαράς. Πράος, ειρηνικός και ήσυχος, η γλυκύτητα του προσώπου του συνόδευε πάντοτε μέχρι και τα βαθιά του γεράματα.

Πανόραμα Μικράς Αγίας Άννας

Του χαρίστηκε από τον Θεό το χάρισμα της υμνογραφίας. Συνέθετε με μεγάλη ευκολία και χάρη πλήθος ύμνων, όπως των Τεσσάρων Μαρτύρων εν Ρεθύμνη, οι οποίοι υιοθετήθηκαν από την Εκκλησία και χρησιμοποιούνται σήμερα στις Ιερές Ακολουθίες.

Στην εκπομπή “Ορθόδοξος Λόγος” της Κυριακής 10 Μαρτίου προβάλλεται η θαυμαστή ζωή του Οσίου Γερασίμου του Υμνογράφου, και αναδεικνύεται ο ρόλος των Αγίων μας, ως ενίσχυση και ενθάρρυνση στη ζωή μας.

Την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε διαδικτυακά ΕΔΩ.

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button