Auto Moto

Η νέα Maserati GranCabrio είναι γοητευτική και ταχύτατη!

Η Maserati πρόσθεσε στη γκάμα της την GranCabrio, στη έκδοση Trofeo, που αποτελεί την ανοιχτή και ομολογουμένως πιο εντυπωσιακή εκδοχή της κουπέ GranTurismo.

Η κλασική, μαλακή της οροφή ανοίγει και κλείνει μέσα σε μόλις 14 δευτερόλεπτα και με ταχύτητες έως και 50 χλμ/ώρα, ξεχωρίζει με την ποιοτική της κατασκευή, παρέχει εξαιρετική θερμική και ακουστική μόνωση και είναι διαθέσιμη σε πέντε διαφορετικά χρώματα. Όσο για τον έλεγχο της λειτουργίας της γίνεται εξ’ ολοκλήρου μέσω της οθόνης του συστήματος infotainment.

Η άνεση του οδηγού και του συνοδηγού εξασφαλίζεται και από το σύστημα θέρμανσης του αυχένα που περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό και έχει τρια επίπεδα λειτουργία. Προαιρετικά είναι διαθέσιμο και ένα wind-stopper για την περιορισμό των στροβιλισμών του αέρα.

Στα εξωτερικά γνωρίσματα της GranCabrio περιλαμβάνονται οι προφυλακτήρες με την επένδυση από ανθρακονήματα, καθώς και οι νέες ζάντες με μαύρο φινίρισμα και τις πολλές ακτίνες. Στην Trofeo το αμάξωμα είναι βαμμένο σε σκούρο μπλε χρώμα, ενώ οι επενδύσεις στο εσωτερικό είναι κόκκινες.

Ο κινητήρας είναι ο bi-turbo V6 των 3.000 κυβικών της μάρκας, γνωστός και ως Nettuno, ο οποίος αποδίδει για την περίσταση 550 ίππους και 650 Nm ροπής. Το κιβώτιο είναι αυτόματο με 8 ταχύτητες και η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς, ενώ από πλευράς επιδόσεων σημειώστε εάν 0-100 χλμ./ώρα σε 3,6 δεύτερα και μια τελική ταχύτητα 316 χλμ./ ώρα.

Στο μέλλον, θα προστεθεί στη γκάμα και η εισαγωγική έκδοση της GranCabrio με 490 ίππους και 600 Nm ροπής, καθώς και η πλήρως ηλεκτρική GranCabrio Folgore με τρεις ηλεκτροκινητήρες και συνδυαστική απόδοση 761 ίππων.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button