Κόσμος

Τουλάχιστον 20 μαθητές έχασαν τη ζωή τους από επιδημία μηνιγγίτιδας – Galaksias.com

Τουλάχιστον 20 μαθητές έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας επιδημίας μηνιγγίτιδας που έπληξε σχολεία-οικοτροφεία στην πολιτεία Γιόμπε, στη βορειοδυτική Νιγηρία, οδηγώντας σε πάνω από 400 εισαγωγές μαθητών σε νοσοκομεία, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές χθες Τετάρτη.

«Καταγράψαμε επιδημία μηνιγγίτιδας σε έξι δευτεροβάθμια σχολεία της πολιτείας, που είχε αποτέλεσμα να πεθάνουν 20 μαθητές από τους 473 που μολύνθηκαν» από τη νόσο, δήλωσε ο Μοχάμεντ Σάνι Ιντρίς, επίτροπος παιδείας στην πολιτεία Γιόμπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εκπαιδευτικό ίδρυμα Government Technical College, στην πόλη Ποτίσκουμ, είναι αυτό που υπέστη το πιο βαρύ χτύπημα, καθώς εκεί καταγράφηκαν «17 θάνατοι», διευκρίνισε ο Ιντρίς.

Τα σχολεία που επλήγησαν έχουν τεθεί υπό ιατρική επιτήρηση 24 ώρες το 24ωρο και στήθηκαν προσωρινά κέντρα απομόνωσης και χορήγησης κατεπείγουσας θεραπείας σε μαθητές που μολύνθηκαν από τη νόσο.

«Η κατάσταση τέθηκε υπό έλεγχο, καθώς δεν καταγράψαμε κανένα νέο κρούσμα κατά τη διάρκεια των δυο τελευταίων ημερών, ενώ 370 από τους ασθενείς που εισήχθησαν σε νοσοκομεία ανένηψαν και έλαβαν εξιτήρια», διαβεβαίωσε ο Ιντρίς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μηνιγγίτιδα είναι μεταδοτική, εξαπλώνεται από τον έναν άνθρωπο στον άλλο με σταγονίδια εκκρίσεων των αναπνευστικών οδών —βήχας, φτάρνισμα—, μέσω της στενής επαφής, ή εξαιτίας των επισφαλών συνθηκών ζωής.

Τα πιο συνηθισμένα κλινικά συμπτώματα είναι η αιφνίδια εκδήλωση πυρετού, οι κεφαλαλγίες και η αυχενική δυσκαμψία.

Η Νιγηρία βρίσκεται στη λεγόμενη ζώνη της μηνιγγίτιδας της υποσαχάριας Αφρικής, η οποία εκτείνεται από τη Σενεγάλη στο δυτικό τμήμα της ηπείρου ως την Αιθιοπία στο ανατολικό· στην περιοχή αυτή, τα ξεσπάσματα της νόσου είναι συχνά.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button