ΕνημέρωσηΠολιτική

«Η φωνή μας γιγαντώθηκε» – Galaksias Portal News

Καθηλωτική ήταν, για μια ακόμα φορά, η πρόεδρος του συλλόγου των θυμάτων στα Τέμπη, Μαρία Καρυστιανού, μιλώντας στην Επιτροπή Αναφορών (PETI) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σήμερα Δευτέρα (18.03.2024).

Η Μαρία Καρυστιανού προσήλθε στην Ευρωβουλή με το ψήφισμα το οποίο υπέγραψαν 1.350.000 άνθρωποι και το οποίο ζητεί την άρση της βουλευτικής ασυλίας για πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση.

«Βρίσκομαι σήμερα μπροστά σας, φέροντας το πολύ μεγάλο βάρος, μίας τεράστιας ευθύνης που εύχομαι να μη χρειαστεί κανείς να αναλάβει ξανά μέσα από τόσο τραγικές συνθήκες. Έχω ευθύνη γιατί δεν μιλώ μόνο ως μάνα που έχασε το παιδί της και ως εκπρόσωπος οικογενειών των θυμάτων. Έχω ευθύνη γιατί η φωνή μας γιγαντώθηκε και έσμιξε με τη φωνή 1.350.000 πολιτών που έχουν συνυπογράψει το δίκαιο αίτημά μας και από τούτο το βήμα τους ευχαριστώ για την τόσο συγκινητική τους συμπαράσταση. Και όλους τους Έλληνες, που η ψυχή τους είναι σήμερα εδώ μαζί μας», τόνισε η Μαρία Καρυστιανού.

Ικανοποίηση από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ

Την ικανοποίηση και την ανακούφισή του για την ομόφωνη απόφαση της ευρωπαϊκής επιτροπής PETI εξέφρασε, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, που ενημερώθηκε για τις τελευταίες εξελίξεις για τα Τέμπη.

«Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη απόφαση, η αναφορά για το έγκλημα των Τεμπών θα απασχολήσει και τις αρμόδιες επιτροπές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την TRAN και την LIBE», αναφέρεται στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στους συνεργάτες του «οι συγγενείς των θυμάτων ζητούν δικαίωση και θα τη βρουν, δυστυχώς όμως μακριά από τη χώρα τους».

Παράλληλα, παρέμβαση στη συζήτηση της Επιτροπής Αναφορών (PETI) της Ευρωβουλής πραγματοποίησε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος, ο οποίος εξέφρασε τη στήριξή του στις οικογένειες των θυμάτων ζητώντας να μείνει ανοιχτή η αναφορά προς παρακολούθηση και απαίτησε να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη στο έγκλημα, ώστε να αποδοθούν οι πολιτικές και ποινικές ευθύνες.

To άρθρο Ξανά στην Ευρωβουλή η Μαρία Καρυστιανού για τα Τέμπη: «Η φωνή μας γιγαντώθηκε» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button