Κόσμος

Τουλάχιστον 50 άτομα καταπλακώθηκαν από κατολίσθηση στην επαρχία Γιουνάν – Galaksias.com

Κατολίσθηση στην επαρχία Γιουνάν της Κίνας (νοτιοδυτικά) καταπλάκωσε σχεδόν 50 χωρικούς, σύμφωνα με προκαταρκτικές εκτιμήσεις των αρχών, μεταδίδουν κινεζικά ΜΜΕ.

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες, στις 05:51 (τοπική ώρα· χθες Κυριακή στις 23:51 ώρα Ελλάδας), στο χωριό Λιανγκσούι, στην κομητεία Τζενσιόνγκ της επαρχίας, όπου τουλάχιστον «44 άνθρωποι θάφτηκαν σε 18 κατοικίες», κατά τις πληροφορίες του τηλεοπτικού δικτύου CCTV.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, το οποίο από την πλευρά του κάνει λόγο για 47 αγνοούμενους.

«Πάνω από 200 κάτοικοι (της κοινότητας) απομακρύνθηκαν εσπευσμένα, 10 μηχανήματα έργου, 33 οχήματα του πυροσβεστικού σώματος και πάνω από 200 μέλη σωστικών συνεργείων κινητοποιήθηκαν» για την επιχείρηση, ανέφερε το CCTV.

Σε βίντεο που μεταφορτώθηκαν στον κινεζικό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Douyin διακρίνονται ορεινό χωριό καλυμμένο από χιόνι και σπίτια θαμμένα από αυτή που μοιάζει να ήταν κατολίσθηση βράχων και γης.

Οι κατολισθήσεις είναι συχνές σε ορεινές περιοχές της νοτιοδυτικής Κίνας, ιδίως έπειτα από ισχυρές βροχοπτώσεις.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button