Κόσμος

Εκκενώνεται εσπευσμένα από τους κατοίκους η συνοριακή περιοχή Σούμι – Galaksias.com

Μαζική απομάκρυνση των κατοίκων κοινοτήτων της βόρειας περιφέρειας Σούμι, κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία, έχουν ξεκινήσει οι ουκρανικές αρχές, δήλωσαν αξιωματούχοι χθες Παρασκευή.εξαιτίας των εντατικών βομβαρδισμών του πυροβολικού, δήλωσαν αξιωματούχοι χθες Παρασκευή.

Η στρατιωτική διοίκηση της Σούμι ανέφερε μέσω Telegram πως τις τελευταίες τρεις ημέρες απομακρύνθηκαν εσπευσμένα πάνω από 180 κάτοικοι της Βελικοπίσαρκα, κοινότητας πλάι στη μεθόριο.

Οι αρχές στη Σούμι δημοσιοποιούν εδώ και καιρό καθημερινές αναφορές για τους βομβαρδισμούς του ρωσικού πυροβολικού, που όμως έχουν κλιμακωθεί πολύ.

Η περιφερειακή στρατιωτική διοίκηση ανέφερε χθες πως καταμετρά 3 νεκρούς και 13 τραυματίες τις τελευταίες πέντε ημέρες.

Συνολικά, σύμφωνα με την ίδια πηγή, έχουν απομακρυνθεί 4.500 κάτοικοι από 22 χωριά της περιφέρειας Σούμι. Ωστόσο το χρονοδιάγραμμα δεν είναι ξεκάθαρο.

Η κοινότητα Βελικοπίσαρκα απέχει μόλις μερικά χιλιόμετρα από το χωριό Καζίνκα, στην άλλη πλευρά της μεθορίου, όπου οι αρχές έκαναν λόγο για εκτεταμένες ζημιές εξαιτίας εισβολής ομάδων παραστρατιωτικών. Οι παραστρατιωτικοί αυτοί δηλώνουν Ρώσοι που εναντιώνονται στο Κρεμλίνο και πολεμούν στο πλευρό των ουκρανικών δυνάμεων.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button