ΕνημέρωσηΠολιτική

Ξημέρωμα στο μνημείο της Νιάλας στα Άγραφα- Ένα οδοιπορικό διαφορετικό από τα άλλα

Του Περικλή Χαλάτση

Για να διανυκτερεύσεις στο μνημείο της Νιάλας στα Άγραφα δεν είναι μια απλή υπόθεση. Χρειάζεται να περάσεις δύσκολα μονοπάτια, να χαράξεις με ακρίβεια την πορεία σου και να έχεις όλα τα απαραίτητα εφόδια για να μην ταλαιπωρηθείς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μνημείο της Νιάλας έχει μεγάλη σημασία στην ελληνική ιστορία. Σ αυτήν την περιοχή οι αντάρτες συμφιλιώθηκαν με τους στρατιώτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατέβασαν τα όπλα και «αγκαλιάσθηκαν» για να μπορέσουν να επιβιώσουν σε μια σφοδρότατη χιονοθύελλα που τους εγκλώβισε στα Άγραφα. Αυτή η συμφιλίωση ονομάσθηκε μετέπειτα «Μνημείο της Νιάλας» .

Η ομάδα των φίλων που αγαπούν τη φύση με «αρχηγό» τον Μάκη Θεοδώρου, έναν ερασιτέχνη εικονολήπτη που όμως κάνει θαύματα με τις δημιουργίες του, έφθασε στο μνημείο και απαθανάτισε ξεχωριστές στιγμές.

 

Μέσα από τις εικόνες του Μάκη Θεοδώρου «φωτίζονται» οι ομορφιές της Ελλάδας που δυστυχώς ελάχιστοι γνωρίζουν γιατί πολύ απλά ελάχιστοι ασχολούνται με τις άγνωστες ομορφιές της χώρας μας.

Σας παραθέτουμε το δημοσίευμα του Μάκη Θεοδώρου που ήδη αναρτήθηκε στο προσωπικό του site «Nature-Drome» : https://naturedrone.gr/i-mageia-tou-olybou-se-grigori-kinisi/

 

 

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button