Κόσμος

Παράσταση ρωσικού μπαλέτου στη Νότια Κορέα ακυρώθηκε για δεύτερη φορά – Galaksias.com

Μία παράσταση μπαλέτου στη Νότια Κορέα με βασικούς χορευτές του θεάτρου Μπολσόι ματαιώθηκε μια ημέρα πριν την πρεμιέρα, δήλωσε ο διοργανωτής της παράστασης, εν μέσω εντάσεων μεταξύ της Σεούλ και της Μόσχας για την Ουκρανία και τη Βόρειο Κορέα.

Η ματαίωση της παράστασης την τελευταία στιγμή έγινε μετά τη ματαίωση τον Μάρτιο, των παραστάσεων ενός μπαλέτου στη Σεούλ με πρωταγωνίστρια την Σβετλάνα Ζαχάροβα, μια Ρωσίδα πρίμα μπαλαρίνα που γεννήθηκε στην Ουκρανία και υποστηρίζει ένθερμα τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ρωσική πρεσβεία στη Νότια Κορέα εξέφρασε την «βαθειά λύπη» της για την τελευταία ακύρωση.  «Δεν μπορούμε παρά να επισημάνουμε ότι η Νότια Κορέα αυτή τη στιγμή δείχνει μια ορισμένη τάση στην προσέγγιση της συνεργασίας της με τη Ρωσία και στον πολιτιστικό τομέα», ανέφερε η πρεσβεία στον λογαριασμό της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Δεν θα έχουμε άλλη επιλογή, από το να το σκεφθούμε»

Η Νότια Κορέα προσχώρησε στις δυτικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία, ανέστειλε τις συναλλαγές με ρωσικά ιδρύματα και έχει ρυθμίσει τις εξαγωγές ορισμένων ειδών στρατηγικής σημασίας, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών και ημιαγωγών, ως απάντηση στην πλήρους κλίμακας ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Η Σεούλ και η Μόσχα έχουν επίσης συγκρουσθεί για την απόφαση της Σεούλ να επιβάλει κυρώσεις σε φυσικά πρόσωπα και νομικές οντότητες τα οποία διοχετεύουν στρατιωτικά φορτία στη Βόρεια Κορέα ή σχετίζονται με τα πυρηνικά και πυραυλικά προγράμματα της Βόρειας Κορέας. Στις παραστάσεις, που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν από την Τρίτη έως την Πέμπτη, συμμετείχαν αρχικά 12 βασικοί καλλιτέχνες από το Μπαλέτο Μπολσόι στο Κέντρο Παραστατικών Τεχνών Sejong στη Σεούλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια το πρόγραμμα τροποποιήθηκε ώστε να μειωθεί ο αριθμός των Ρώσων ερμηνευτών με τροποποιημένο περιεχόμενο. Ωστόσο, ο διοργανωτής της παράστασης ανακοίνωσε σήμερα την ακύρωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, λέγοντας ότι οι αλλαγές στο καστ και το πρόγραμμα της παράστασης δεν έγιναν δεκτές από τον συναυλιακό χώρο.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button