Τρόπος Ζωής

Η Ουάσινγκτον αποδεσμεύει βοήθεια 53 εκατ. δολαρίων για τη Γάζα – Galaksias Portal News

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν την Τρίτη τη χορήγηση νέας ανθρωπιστικής βοήθειας 53 εκατομμυρίων δολαρίων για τους Παλαιστίνιους, με υψηλόβαθμη Αμερικανίδα αξιωματούχο να ζητεί την προστασία των εργαζομένων στον ανθρωπιστικό τομέα στη ρημαγμένη από τον πόλεμο Λωρίδα της Γάζας.

O Οργανισμός για τη Διεθνή Ανάπτυξη των ΗΠΑ (USAID) δήλωσε ότι η βοήθεια θα διοχετευθεί μέσω του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος και των ΜΚΟ, καθώς το Ισραήλ και οι δυτικές δυνάμεις απομακρύνονται από την υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανακοινώνοντας τη βοήθεια μέσω ενός βίντεο που μεταδόθηκε από την Ιορδανία, η επικεφαλής του USAID Σαμάνθα Πάουερ είπε ότι αυτή η νέα βοήθεια “πρέπει να φτάσει στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη”.

“Οι εργαζόμενοι στον ανθρωπιστικό τομέα στη Γάζα που διακινδυνεύουν τη ζωή τους για να πάνε τρόφιμα σε ανθρώπους που τα χρειάζονται απεγνωσμένα πρέπει να προστατεύονται”, δήλωσε.

“Πρέπει να ξέρουν ότι μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους χωρίς να πυροβοληθούν και να σκοτωθούν”, πρόσθεσε, χωρίς να κατονομάσει το Ισραήλ ή τη Χαμάς, που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η βοήθεια αυτή αυξάνει σε 180 εκατομμύρια δολάρια το συνολικό ποσό της έκτακτης βοήθειας που παρείχαν οι Ηνωμένες Πολιτείες στους Παλαιστίνιους μετά την επίθεση στις 7 Οκτωβρίου της Χαμάς κατά του Ισραήλ, το οποίο απάντησε με μια ανελέητη στρατιωτική εκστρατεία στη Γάζα.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, 2,2 εκατομμύρια άνθρωποι, η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού, απειλούνται με πείνα στην πολιορκούμενη από το Ισραήλ Λωρίδα της Γάζας.

Η UNRWA απασχολεί περίπου 30.000 ανθρώπους στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, τον Λίβανο, την Ιορδανία και τη Συρία. Ωστόσο, η υπηρεσία της οποίας η χρηματοδότηση από τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες έχει ανασταλεί, βρέθηκε στο επίκεντρο αντιπαράθεσης από τότε που το Ισραήλ κατηγόρησε 12 υπαλλήλους της ότι ενεπλάκησαν στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button