Κόσμος

Με κοινό υποψήφιο απέναντι στον Μαδούρο η αντιπολίτευση – Galaksias.com

Τον υποψήφιο Εντμούντο Γκονζάλες πρόκειται να στηρίξει στις προεδρικές εκλογές του Ιουλίου ο συνασπισμός κομμάτων της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, Ενωτική Δημοκρατική Πλατφόρμα (PUD).

Πρόκειται για έναν 74χρονο διπλωμάτη Εντμούντο Γκονζάλες, που ήταν πρεσβευτής της χώρας στην Αργεντινή και ήταν ήδη υποψήφιος για τις εκλογές.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά την επικύρωση της απαγόρευσης συμμετοχής στις εκλογές της νικήτριας των προκριματικών εκλογών της αντιπολίτευσης, Μαρία Κορίνα Ματσάδο, λόγω των αυξημένων μέτρων που έχουν ληφθεί από την περίοδο του πραξικοπήματος του Χουάν Γκουαϊδό.

Από την επικύρωση της απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας, οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης πέρασαν από μια σειρά διαβουλεύσεων προκειμένου να βρουν τον βασικό αντίπαλο του Νικολά Μαδούρο.

«Η ενιαία πλατφόρμα μόλις συμφώνησε ομόφωνα να στηρίξει τον Εντμούντο Γκονζάλες ως μοναδικό υποψήφιο, μετά από μια συζήτηση υψηλού επιπέδου και με σεβασμό προς όλους τους υποψήφιους», δήλωσε ο αρχηγός του συνασπισμού PUD, Ομάρ Μπαρμπόσα.

Να σημειωθεί πως, σε πρόσφατη δημοσκόπηση, το 46% δήλωσε ότι θα υποστήριζε τον υποψήφιο που υποστηρίζεται από τη Ματσάδο, ενώ το 21% δήλωσε ότι θα υποστήριζε τον Μαδούρο.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button