Υγεία & Διατροφή

Χάλκινο μετάλλιο και πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες για τον Τσελίδη

Το μετάλλιο που «έψαχνε» ο Θεόδωρος Τσελίδης για να μπορέσει να εξασφαλίσει θέση στην ελληνική αποστολή που σε λίγους μήνες θα ταξιδέψει στο Παρίσι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, το βρήκε στην Τιφλίδα.

Στο φινάλε του Γκραν Σλαμ που φιλοξενήθηκε στην πρωτεύουσα της Γεωργίας, ο δύο φορές «χάλκινος» πρωταθλητής Ευρώπης, υπό την καθοδήγηση του εθνικού προπονητή Νίκου Ηλιάδη, κατέκτησε την τρίτη θέση της κατηγορίας των -90kg και ουσιαστικά σφράγισε το εισιτήριο για το κορυφαίο αθλητικό ραντεβού του προσεχούς καλοκαιριού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τσελίδης, 25 ημέρες μετά το χρυσό στην Τασκένδη, αναζητούσε βαθμούς για να μπορέσει να ανέβει ακόμη περισσότερο στην Ολυμπιακή κατάταξη. Και ο στόχος επετεύχθη χάρη στις τέσσερις νίκες που σημείωσε και οι οποίες του επέτρεψαν να βρεθεί στο τρίτο σκαλοπάτι του πόντιουμ των νικητών.

Ο Έλληνας τζουντόκα, No-16 στην κατάταξη πριν την έναρξη του Γκραν Σλαμ της Τιφλίδας, προκρίθηκε στα ημιτελικά μετά τις νίκες επί των Γκούρεβιτς (Ισραήλ), Αλτσιντίεφ (Τουρκμενιστάν) και Λι (Κορέα). Τη μοναδική ήττα την γνώρισε στην 4άδα από τον Γεωργιανό «χρυσό» Ολυμπιονίκη του Τόκιο το 2021, Λάσα Μπεκαούρι, η οποία τον έφερε στον τελικό των ρεπεσάζ.

Εκεί με Waza-ari επί του Φλορεντίνο (Δομινικανή Δημοκρατία), 44 δευτερόλεπτα πριν την ολοκλήρωση του αγώνα, πανηγύρισε την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου και 500 πόντους στην Ολυμπιακή κατάταξη, που θα του δώσουν νέα βαθμολογική ώθηση. Και φυσικά το εισιτήριο για Παρίσι, που ήταν και το ζητούμενο!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τον Τσελίδη αυτό ήταν το τρίτο μετάλλιο σε Γκραν Σλαμ και το δεύτερο χάλκινο μετά από αυτό που είχε κατακτήσει τον περασμένο Ιούνιο στο Καζακστάν.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button