Κόσμος

Σοκαρισμένη η προεδρία των ΗΠΑ για τον βομβαρδισμό του Ισραήλ που σκότωσε εργαζόμενους αμερικανικής ΜΚΟ

Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου εξέφρασε «σοκ» χθες Τρίτη για την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή η οποία στοίχισε τη ζωή σε επτά εργαζόμενους μη κυβερνητικής οργάνωσης, απαιτώντας να ξεκαθαριστεί το πώς έγινε η συγκεκριμένη αεροπορική επιχείρηση και να αποδοθούν ευθύνες.

«Υποστήκαμε σοκ όταν ενημερωθήκαμε ότι αεροπορικό πλήγμα (σ.σ. του ισραηλινού στρατού) σκότωσε αριθμό πολιτών, εργαζόμενων σε ανθρωπιστική οργάνωση» —τη World Central Kitchen—, είπε ο εκπρόσωπος του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας Τζον Κέρμπι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόσθεσε ότι ο Λευκός Οίκος αναμένει το Ισραήλ να διενεργήσει έρευνα σε βάθος. «Ελπίζουμε ότι τα ευρήματα θα δημοσιοποιηθούν και ότι θα υπάρξει η προσήκουσα λογοδοσία», συνέχισε.

«Πάνω από 200 εργαζόμενοι σε οργανώσεις αρωγής έχουν σκοτωθεί σε αυτόν τον πόλεμο, που είναι ένας από τους χειρότερους για αυτούς στην πρόσφατη ιστορία. Αυτό το συμβάν είναι εμβληματικό του ευρύτερου προβλήματος και στοιχείο που εξηγεί γιατί η διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα είναι τόσο μεγάλη πρόκληση», συμπλήρωσε

Η προεδρία των ΗΠΑ ενημέρωσε ότι ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν τηλεφώνησε στον επικεφαλής και ιδρυτή της World Central Kitchen, τον ισπανοαμερικανό διάσημο σεφ Χοσέ Αντρές, για του εκφράσει τα συλλυπητήριά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο πρόεδρος αισθάνθηκε πως ήταν σημαντικό να αναγνωριστεί η τεράστια συνεισφορά της World Central Kitchen», οργάνωσης η οποία προσφέρει βοήθεια «στον κόσμο στη Γάζα και σε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο», εξήγησε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιερ.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button