Επικαιρότητα

«Η Ευρώπη έχει ξεμείνει από όπλα και πυρομαχικά!» – Galaksias.com

Την άποψη ότι οι Ευρωπαϊκές χώρες έχουν ξεμείνει από κρίσιμο στρατιωτικό υλικό και ότι οι αποθήκες έχουν αδειάσει λόγω της αλόγιστης αποστολής όπλων και πυρομαχικών στην Ουκρανία, εξέφρασε ο Marc Thys, απόστρατος αντιστράτηγος και πρώην Υπαρχηγός Άμυνας του Βελγίου!

«Τα αποθέματα είναι εξαιρετικά χαμηλά, ειδικά όταν πρόκειται για πυρομαχικά υψηλής ποιότητας», είπε ο Thys σε συνέντευξή του σε Γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο. «Αν γίνει παραγγελία σήμερα, για ορισμένους τύπους πυρομαχικών θα χρειαστούν έως και επτά χρόνια για να είναι έτοιμα. Ακόμη και με τα απλούστερα πυρομαχικά 5,56 χιλιοστών προτύπων του ΝΑΤΟ, αν υπογράψουμε σύμβαση σήμερα, θα χρειαστούν δώδεκα μήνες για να τα αποκτήσουμε», τόνισε μεταξύ άλλων.

Τόνισε ότι οι Βρυξέλλες και η Δύση γενικά αντιμετωπίζουν προβλήματα όχι μόνο όσον αφορά τα πυρομαχικά, αλλά και όσον αφορά τα μεγάλα οπλικά συστήματα. «Μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι οι αντίπαλοί μας, είτε βρίσκονται στη Μόσχα είτε στο Πεκίνο ή οπουδήποτε αλλού στον κόσμο, γνωρίζουν για την έλλειψη πυρομαχικών», πρόσθεσε ο πρώην διοικητής. Ο Thys εξήγησε πώς το ΝΑΤΟ επέτρεψε στον εαυτό του να μπει στην τρέχουσα δύσκολη θέση, υπονοώντας ότι πέρα από τη στήριξη της Ουκρανίας, δεκαετίες επιθετικότητας της συμμαχίας εναντίον μικρότερων, ασθενέστερων αντιπάλων σε μακρινές χώρες του Τρίτου Κόσμου έχουν προκαλέσει τους στρατούς του σε ατροφία.

Το Βέλγιο έχει συνεισφέρει 330 εκατομμύρια ευρώ (περίπου 358,25 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) σε υποστήριξη όπλων για το Κίεβο τους τελευταίους 24 μήνες σε διμερή βάση και ένα άγνωστο ποσό μέσω των θεσμικών οργάνων της ΕΕ.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button