Υγεία & Διατροφή

Νέα ιδέα για «κυμαινόμενο τιμολόγιο» στα μπέργκερ θυμίζει… Hunger Games – Galaksias Portal News

Επιμέλεια: Γιάννα Μυράτ

Κι όμως, ακούστηκε και αυτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μόλις λίγες μέρες πριν η αμερικάνικη αλυσίδα γρήγορου φαγητού (fast food) Wendy’s ανακοίνωσε ότι θα δοκίμαζε ένα μοντέλο «κυμαινόμενης τιμολόγησης», όπου το κόστος των στοιχείων του μενού θα οριζόταν ανάλογα με τη ζήτηση.

Αυτό θα σήμαινε ότι ένα μπέργκερ του Dave θα κόστιζε περισσότερο κατά τη διάρκεια της αιχμής για το μεσημεριανό γεύμα ή το δείπνο.

Τα περίεργα σχέδια της αλυσίδας φαστ φουντ, που θα δοκιμαστούν από το επόμενο έτος, σκόπευαν να αποσπάσουν περισσότερα χρήματα από τους ήδη χτυπημένους από τον πληθωρισμό Αμερικανούς, οι οποίοι μπορεί να μην έχουν την επιλογή να φάνε τα γεύματά τους σε ώρες «εκτός αιχμής».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Wendy’s, Κερκ Τάνερ, ανακοίνωσε το νέο σύστημα σε μια συνάντηση με επενδυτές, σημειώνοντας η εταιρεία που εδρεύει στο Οχάιο, θα επενδύσει 20 εκατομμύρια δολάρια σε πίνακες μενού υψηλής τεχνολογίας που θα μπορούν να ενημερώνουν τις τιμές σε πραγματικό χρόνο χωρίς να επιβαρύνονται με επιπλέον γενικά έξοδα.

«Καθώς συνεχίζουμε να δείχνουμε το όφελος αυτής της τεχνολογίας στα εστιατόρια που λειτουργούν από την εταιρεία μας, το ενδιαφέρον των franchisee για τους ψηφιακούς πίνακες μενού θα πρέπει να αυξήσει περαιτέρω τις πωλήσεις και τα κέρδη σε όλο το σύστημα», δήλωσε ο Τάνερ, ο οποίος ανέλαβε αυτόν τον ρόλο νωρίτερα αυτό το μήνα.

Ο Tάνερ δεν έβαλε ανώτατο όριο τιμολόγησης για το πόσο το δυναμικό μοντέλο θα μπορούσε να αυξήσει το κόστος ενός γεύματος ή εάν η βασική τιμή θα έπεφτε πραγματικά σε πιο αργές περιόδους.

Οι εκπρόσωποι της Wendy’s – η οποία έχει περισσότερες από 6.000 τοποθεσίες σε όλες τις ΗΠΑ – δεν είπαν πόσο θα μπορούσαν να κυμαίνονται οι τιμές.

«Η δυναμική τιμολόγηση μπορεί να επιτρέψει στα Wendy’s να είναι ανταγωνιστικά και ευέλικτα ως προς τις τιμές, να παρακινήσουν τους πελάτες να επισκεφτούν και να τους προσφέρουν το φαγητό που αγαπούν σε εξαιρετική αξία», δήλωσε στην The Post εκπρόσωπος της Wendy. «Θα δοκιμάσουμε μια σειρά από χαρακτηριστικά που πιστεύουμε ότι θα προσφέρουν μια βελτιωμένη εμπειρία πελατών και προσωπικού».

Η σύμβουλος εστιατορίων Αρλίν Σπίγκελ σχολίασε, «Δεν θα πιάσει και οι επισκέπτες θα είναι πολύ αναστατωμένοι. Δεν μπορείτε να αιφνιδιάζετε έναν πελάτη με «το γεύμα σας θα κοστίσει άλλα 50 σεντς ή 1 δολάριο σήμερα».

Το Wendy’s είναι το πιο ακριβό φαστ φουντ. Το κόστος της αλυσίδας τροφίμων στις ΗΠΑ μετά το μενού αυξήθηκε κατά 35% λόγω του πληθωρισμού μεταξύ 2022 και 2023, σύμφωνα με στοιχεία της πλατφόρμας διαφάνειας των καταναλωτών PriceListo.

Και δεύτερη αλυσίδα στο «παιγνίδι» – Θυμίζει… Hunger Games

Είναι ένα νέο είδος Hunger Games, σχολιάζει η Τhe Post.

Λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση της Wendy’s ότι θα δοκίμαζαν ένα μοντέλο κυμαινόμενης τιμολόγησης, η Burger King έκανε μια δική της ανακοίνωση.

Η Burger King θα προσφέρει δωρεάν Whoppers μέχρι την Παρασκευή, 1 Μαρτίου, ρίχνοντας το γάντι στον ανταγωνιστή της.

«Ως ηγέτης αυτής της εταιρείας, δεν θα υποστηρίξω ποτέ την αύξηση των τιμών ή την περισσότερη χρέωση των ανθρώπων όταν πεινούν. Όταν οι καλεσμένοι μας έρχονται σε εμάς, είναι η ευκαιρία μας να τους δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό – σε εξυπηρέτηση και αξία για τα χρήματα που κέρδισαν με κόπο. Στο Burger King, εσύ κυβερνάς!» είπε ο Τομ Κέρτις, Πρόεδρος των Burger King στο The Post.

Οι πελάτες μπορούν να εξαργυρώσουν ένα δωρεάν Whopper ή χορτοφαγικό Impossible Whopper με αγορά 3 $ ή περισσότερο μέσω της καρτέλας “Προσφορές” στην εφαρμογή για κινητά ή στο bk.com.

«Το μόνο πράγμα που επικρατεί στο BK είναι το “Δεν πιστεύουμε ότι θα χρεώνουμε περισσότερο τους ανθρώπους όταν πεινούν”», έγραψε η εταιρεία στο Twitter.

Οι όροι του Burger King αποκαλούν τη συμφωνία “καμία πρόθεση για αύξηση” – μια απάντηση στην προφανή παρόρμηση της Wendy για αύξηση.

Η Wendy’s ήταν σε όλα τα πρωτοσέλιδα μετά την ανακοίνωση της για το κυμαινόμενο τιμολόγιο, αλλά ακόμα δεν έχουν αποκαλυφθεί οι τιμές, ανώτερες και κατώτερες.

Ωστόσο, αφού αντιμετώπισε αντιδράσεις, η Wendy’s έκανε μια ανακοίνωση ελαφράς οπισθοχώρησης, επιμένοντας ότι το “αυξημένο τιμολόγιο” δεν αποτελεί μέρος του σχεδίου.

Σε μια επακόλουθη δήλωση την Τρίτη, η εταιρεία είπε: «Οποιαδήποτε χαρακτηριστικά μπορεί να δοκιμάσουμε στο μέλλον θα σχεδιαστούν για να ωφελήσουν τους πελάτες μας και τα μέλη του προσωπικού του εστιατορίου.

Οι ψηφιακοί πίνακες μενού θα μπορούσαν να μας επιτρέψουν να αλλάξουμε τις προσφορές του μενού σε διαφορετικές ώρες της ημέρας και να προσφέρουμε εκπτώσεις και προσφορές αξίας στους πελάτες μας πιο εύκολα, ιδιαίτερα στις πιο αργές ώρες της ημέρας».

Με πληροφορίες από New York Post

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button