Κόσμος

Πραγματοποίησε άσκηση πυροβολικού – Τα βλήματα θα μπορούσαν να φτάσουν στη Σεούλ – Galaksias.com

Άσκηση πυροβολικού με πυρά που θα μπορούσαν να φτάσουν μέχρι τη Σεούλ πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα παρουσία του ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν.  

Η άσκηση, που έγινε την Πέμπτη (8/3), αφορούσε μονάδες κοντά στα σύνορα που βρίσκονται σε απόσταση βολής από «την πρωτεύουσα του εχθρού», δήλωσε το KCNA, αναφερόμενο στην πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας με σχεδόν 10 εκατομμύρια κατοίκους και πρόσθεσε ότι «εκπλήρωσε σημαντικές στρατιωτικές αποστολές για την αποτροπή του πολέμου».

Το Επιτελείο του Νοτιοκορεατικού στρατού ανέφερε ότι παρακολουθεί τις στρατιωτικές δραστηριότητες του Βορρά, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη κοινά γυμνάσια που διεξάγονται από τους στρατούς της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ. Οι ασκήσεις, γνωστές ως Freedom Shield, ξεκίνησαν τη Δευτέρα (4/3) με διπλάσιο αριθμό στρατευμάτων να συμμετέχουν σε σύγκριση με πέρυσι.

Η άσκηση πυροβολικού της Πέμπτης (7/3) από τη Βόρεια Κορέα είχε στόχο να αυξήσει την ετοιμότητα μάχης και την πολεμική ικανότητα, δήλωσε το KCNA.

Ο Κιμ προέτρεψε τον στρατό να προωθήσει τις προετοιμασίες, ώστε οι υπομονάδες πυροβολικού να μπορούν «να αναλάβουν την πρωτοβουλία με ανελέητα και γρήγορα πλήγματα τη στιγμή της εισόδου τους σε έναν πραγματικό πόλεμο».

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button