Κόσμος

Συμμορία διακινούσε – και στην Ελλάδα – πλαστά χαρτονομίσματα των 100 ευρώ – Galaksias.com

Σε 14 συλλήψεις προέβη η ισπανική αστυνομία το Σάββατο 2/3 εξαρθρώνοντας συμμορία που διακινούσε πλαστά χαρτονομίσματα των 100 ευρώ – συνολικής ονομαστικής αξίας ενός εκατομμυρίου ευρώ – τα οποία περνούσαν χωρίς να εντοπισθούν από τα ATM και άλλες συσκευές και διακινούνταν στην Ιταλία, τη Γαλλία, την Ελλάδα και την Ισπανία.

«Τα χαρτονομίσματα που παράγονταν από την οργάνωση, ήταν χειροποίητα και πολύ υψηλής ποιότητας, καθώς χρησιμοποιούσαν ειδικά μελάνια, υδατογραφήματα και διάφορα στοιχεία σχεδιασμένα για να παρακάμπτουν τους μηχανισμούς εντοπισμού», ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της Ισπανικής Εθνικής Αστυνομίας Ελίσα Ρεμπόλο.

Με έδρες τη Νάπολη, τη Ρώμη και τη Βαρκελώνη, η συμμορία προσώπων πακιστανικής καταγωγής διακινούσε τα χαρτονομίσματα στις χώρες της μεσογείου, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η αστυνομία διευκρίνισε πως συνέλαβε διακινητές των πλαστών χαρτονομισμάτων στο αεροδρόμιο της Βαρκελώνης και στο σταθμό λεωφορείων της πόλης.

Και στις δύο περιπτώσεις είχαν στην κατοχή τους πλαστά χαρτονομίσματα ονομαστικής αξίας 70.000 ευρώ.

Στην αστυνομική επιχείρηση συμμετείχαν δυνάμεις στην Ισπανία, την Ιταλία και την Ελλάδα. Άρχισε τον περασμένο Νοέμβριο αφού μεγάλοι αριθμοί πλαστών χαρτονομισμάτων ανακαλύφθηκαν στη Βαρκελώνη.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button