ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Ιδρύθηκε η πρώτη Ομοσπονδία εργαζομένων στην Ελλάδα – Galaksias Portal News

Οι εργαζόμενοι στην DoValue Greece και στην Cepal Hellas ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν την πρώτη Ομοσπονδία servicers, έναν ισχυρό οικονομικό κλάδο που τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται ταχύτατα στην Ελλάδα, όπως ανακοινώθηκε.

Η δραστηριοποίηση Εταιρειών Διαχείρισης Απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις είναι μία πραγματικότητα, με ορίζοντα δεκαετιών, αφού το ύψος διαχείρισης χαρτοφυλακίων ξεπερνά τα 110 δισ. ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αδειοδοτημένες από την Τράπεζα της Ελλάδος Εταιρείες Διαχείρισης (ΕΔΑΔΠ) που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας είναι σήμερα 26.

Οι εργαζόμενοι στις νέες Τράπεζες, όπως συχνά αποκαλούνται οι Εταιρείες Διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, αντιλαμβάνονται τον ρόλο τους δίπλα στην κοινωνία και τον δανειολήπτη και βασικές τους θέσεις είναι ότι:

• Οι εταιρείες πρέπει να είναι διαφανείς και κερδοφόρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

• Όχι στη μεγιστοποίηση του κέρδους σε βάρος του κοινωνικού συνόλου που θα δημιουργήσει εικόνες απέχθειας τόσο για τις Εταιρείες όσο και για τους εργαζόμενους σε αυτές.

• Είναι ανάγκη να βρίσκονται πάντα βιώσιμες ρυθμίσεις που θα μπορούν να εξυπηρετηθούν από τους δανειολήπτες με ορθούς κανόνες συμπεριφοράς και σεβασμό στην ιδιωτικότητα και επεξεργασία προσωπικών δεδομένων.

Αυτή είναι εξάλλου και η θέση και η κατεύθυνση που δημόσια έχει αναδείξει ο Διοικητής της Ελλάδος κ. Γιάννης Στουρνάρας.

Αυτό λέει ακόμη και η νέα κοινοτική οδηγία που προβλέπει τη μη ισοβιότητα των αδειών διαχειριστή.

Γιατί δημιουργήθηκε η πρώτη Ομοσπονδία Servicers στην Ελλάδα;

1. Σήμερα στον κλάδο απασχολούνται χιλιάδες εργαζόμενοι.

2. Η κινητικότητα είναι μεγάλη και αυτό βοηθά στη διαμόρφωση ενός άναρχου τοπίου όχι τόσο για τις τρεις συστημικές Εταιρείες του κλάδου αλλά κυρίως στις μικρότερες.

3. Η ανασφάλεια για τη βιωσιμότητα του νέου κλάδου, η συμπίεση μισθών και κυρίως οι πολιτικές αφαίρεσης εργασιακών δικαιωμάτων είναι τα κύρια σημεία που μας οδηγούν να λάβουμε τις δικές μας αποφάσεις και να δημιουργήσουμε ένα μεγάλο ανάχωμα που έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι στις εταιρείες (servicers).

Την Τρίτη 5 Μαρτίου 2024 με δύο παράλληλες συνεδριάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων (Σύλλογος Εργαζομένων DoValue Greece και Σύλλογος Προσωπικού Cepal Hellas) ελήφθησαν ομόφωνα οι αποφάσεις για τη δημιουργία της πρώτης Ομοσπονδίας Servicers στην Ελλάδα.

Εντός 40 ημερών θα πραγματοποιηθούν παράλληλες Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων για την έγκριση του Καταστατικού της νέας Ομοσπονδίας, την τροποποίηση των παλαιών Καταστατικών και τον διορισμό προσωρινής Διοίκησης.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button