Επικαιρότητα

«Η καινοτομία δεν έχει όρια. Η Ελλάδα έχει ανθρώπινο δυναμικό με ήθος και γνώσεις» – Galaksias.com

«Οι Έλληνες επιστήμονες αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες που κατατάσσουν την χώρα μας ανάμεσα στις πλέον πρωτοπόρες», ανέφερε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Μάξιμος Σενετάκης στην διάρκεια της ημερίδας Στην ημερίδα με θέμα «Τεχνητή Νοημοσύνη και Τηλεϊατρική: Παρόν και Μέλλον»,  όπου συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις και οι προοπτικές στον τομέα της υγείας που φέρνουν η τεχνητή νοημοσύνη και η τηλεϊατρική. 

«Η Ελλάδα έχει ανθρώπινο δυναμικό με ήθος και επιστημονικό προσωπικό με γνώσεις που απογειώνουν τις τεχνολογικές εξελίξεις. Η καινοτομία δεν έχει όρια» τόνισε ο κ. Σενετάκης στην εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και πρόσθεσε πως: «Η Ιατρική, η Τεχνολογία και η Έρευνα είναι άμεσα συνυφασμένες και η προσφορά τους είναι πολύτιμη για την υγεία του ανθρώπου. Η Τεχνητή Νοημοσύνη και η Τηλεϊατρική είναι εδώ για να κάνουν τη ζωή μας καλύτερη και πιο εύκολη». 

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, παρουσία του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, της αναπληρώτριας υπουργού Ειρήνης Αγαπηδάκη όπως και πλήθους επιστημόνων από τον τομέα της Υγείας. Οι θεματικές που αναπτύχθηκαν μεταξύ άλλων ήταν η ΤΝ στην γαστρεντερολογία, η σύγχρονη τηλεοφθαλμολογία, η ψηφιακή αθανασία και το ρυθμιστικό πλαίσιο για την Τεχνητή Νοημοσύνη και την Τηλεϊατρική.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button