Κόσμος

Δεν υπάρχει «σχεδόν καμία ελπίδα» ότι είναι ζωντανός, λέει εκπρόσωπος του Ναβάλνι

Δεν υπάρχει «σχεδόν καμία ελπίδα» ότι ο ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι είναι ζωντανός, δήλωσε σήμερα Παρασκευής (16/2) η εκπρόσωπος τύπου του Ναβάλνι Κίρα Γιαρμίς, κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής μετάδοσης στο Youtube.

Οι ρωσικές σωφρονιστικές αρχές είπαν νωρίτερα ότι ο σφοδρότερος επικριτής του προέδρου της χώρας Βλαντίμιρ Πούτιν έπεσε αναίσθητος και πέθανε έπειτα από μια βόλτα στη σωφρονιστική αποικία, όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης 30 ετών.

Η σύζυγος του Ναβάλνι, Γιούλια, είπε ενώπιον της Συνόδου του Μονάχου για την Ασφάλεια ότι δεν μπορεί να είναι βέβαιη ότι ο σύζυγός της είναι νεκρός, διότι «ο Πούτιν και η κυβέρνησή του… ψεύδονται ακατάπαυστα».

Ωστόσο, η Γιούλια Ναβάλναγια απηύθυνε έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα να ζητήσει από τον Βλαντίμιρ Πούτιν να λογοδοτήσει για τον θάνατο του συζύγού της.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν πρέπει να «θεωρηθεί προσωπικά υπεύθυνος» και να «τιμωρηθεί» για τις κτηνωδίες που διαπράχθηκαν σε βάρος του Αλεξέι Ναβάλνι είπε η Γιούλια Ναβάλναγια από τη Γερμανία.

«Εάν αυτή είναι η αλήθεια, θα ήθελα ο Πούτιν, όλο το προσωπικό του, όλο το περιβάλλον του, όλη η κυβέρνησή του, οι φίλοι του, να γνωρίζουν ότι θα τιμωρηθούν για αυτό που έκαναν στη χώρα μας, στην οικογένειά μου και στον σύζυγό μου. Θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη και αυτή η ημέρα θα έλθει σύντομα», δήλωσε, πολύ συγκινημένη, η Γιούλια Ναβάλναγια από το βήμα της Συνόδου του Μονάχου για την Ασφάλεια.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button