Κόσμος

Εξαρθρώθηκε σπείρα που εξαπατούσε ηλικιωμένους – Galaksias.com

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που προέβαινε σε εξαπάτηση ηλικιωμένων με το πρόσχημα της νοσηλείας συγγενικού προσώπου.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω ένας 22χρονος και μια 20χρονη, ενώ στην υπόθεση εμπλέκεται ακόμη ένα άτομο συνεργός των δραστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης συμμορίας, διάπραξης απάτης, τέλεσης κλοπής, κατοχής ναρκωτικών και όπλων.

Η συμμορία ενεργώντας με συγκεκριμένη μεθοδολογία και ρόλους, τηλεφωνούσαν σε ηλικιωμένους προσποιούμενοι τους ιατρούς και με το πρόσχημα της επείγουσας χειρουργικής επέμβασης συγγενικού τους προσώπου επιχειρούσαν να αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Το μεσημέρι της Παρασκευής (26/1), οι Αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν με την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ., τους δύο δράστες οι οποίοι μόλις είχαν εισπράξει τιμαλφή, από ηλικιωμένη γυναίκα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην κατοχή των δραστών και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε την κατοικία τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Τιμαλφή εκτιμώμενης αξίας 1.000 ευρώ, ως προερχόμενα από απάτη
  • 1.200 ευρώ σε χαρτονομίσματα των 50 τραπεζογραμματίων, ως προερχόμενα από απάτη
  • Δίκυκλο μοτοποδήλατο το οποίο είχαν αφαιρέσει και χρησιμοποιούσαν
  • Δυο μαχαίρια-σουγιάδες
  • Ακατέργαστη κάνναβη βάρους 11,7 γραμμαρίων
  • 40 ναρκωτικά δισκία
  • Ζυγαριά ακριβείας

Από την εμπεριστατωμένη εξέταση των στοιχείων της υπόθεσης εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων γυναικών, τις οποίες διέπραξαν στις 25 και 26 Ιανουαρίου 2024, λίγο πριν συλληφθούν και τερματιστεί η δράση τους.

Το κλεμμένο δίκυκλο και τα τιμαλφή αφού αναγνωρίστηκαν αποδόθηκαν στους δικαιούχους, ενώ τα υπόλοιπα πειστήρια κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στη Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button