Επικαιρότητα

‘’ Χρειαζόμαστε μόνιμα κι όχι καταπραϋντικά μέτρα’’ – Galaksias.com

Επέστρεψαν στα μπλόκα τους οι αγρότες, αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, κρίνοντας ότι οι εξαγγελίες της Κυβέρνησης αποτελούν προσωρινά μέτρα.

 

  • Εντός της εβδομάδας οι αποφάσεις τους, για την περαιτέρω στάση τους, από τη μία άκρη της χώρας έως την άλλη.
  • Στα μεγάλα Χωράφια οι Αγρότες των Χανίων σήμερα.

 

  • Αποφασίζουν για τις κινητοποιήσεις τους στα Αστερούσια σήμερα.

‘’Καταπραϋντικά αλλά όχι ουσιαστικά τα μέτρα που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός’’ σημειώνει στο Ράδιο 98.4 ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Μανόλης Καρκαβάτσος.  

Σε Γενικές Συνελεύσεις πάνε εντός της εβδομάδας οι Αγρότες της Ιεράπετρας, λέει ο ΓΓ του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Μιχάλης Βιαννιτάκης, επισημαίνοντας ότι η μόνη λύση είναι η διασφάλιση του εισοδήματος τους.

‘’Θα εγκαταλείψουν τη γη τους οι παραγωγοί για τα ξενοδοχεία και το εξωτερικό’’ διαμηνύει ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Εμπάρου Γιώργος Περογιαννάκης, καθώς η καλλιέργεια της γης είναι ασύμφορη κι η διαβίωσα αρκετά ακριβή.

Αποφασισμένοι να διεκδικήσουν το εισόδημα και τη ζωή τους οι μελισσοκόμοι που βρίσκονται εκτός ΚΑΠ, εκτός ενισχύσεων κι αποζημιώσεων όπως ο Πρόεδρος τους Κώστας Λεονταράκης λέει στο Ράδιο 98.4.

 
**Έξι τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Βουλή, κόστους
232 εκατ. ευρώ και τα οποία περιλαμβάνουν: ‘’επιστροφή του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο και το 2024, μείωση του κόστους στο αγροτικό ρεύμα με πρόσθετη έκπτωση 10% για πέντε μήνες, ρύθμιση χρεών των ΤΟΕΒ-ΓΟΕΒ προς τη ΔΕΗ και νέο πρόγραμμα για μόνιμη ανακούφιση από το ενεργειακό κόστος’’.

** Για εμάς δεν υπάρχει «αγροτικό μέτωπο» διαμηνύει ο Πρωθυπουργός, καθώς τους ακούμε, τους σεβόμαστε και λαμβάνουμε συνεχώς μέτρα στήριξής τους, αναγνωρίζοντας την αγωνία τους για το αύριο λόγω της αύξησης του κόστους παραγωγής από την ενεργειακή/κλιματική κρίση, αλλά και λόγω των ισχυρών γεωπολιτικών κλυδωνισμών που επηρεάζουν καταλυτικά τον αγροτικό τομέα και τα συστήματα παραγωγής τροφίμων συνολικότερα. 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button