ΕνημέρωσηΠολιτική

Πως η Τεχνητή Νοημοσύνη «σκότωσε» το αυτόνομο αυτοκίνητο της Apple – Galaksias Portal News

Επιμέλεια: Παλληκάρης Γιώργος

Η Apple εργαζόταν πάνω σε ένα πλήρως αυτόνομο και ηλεκτρικό αυτοκίνητο εδώ και μία δεκαετία. Μάλιστα το project είχε ονομαστεί «Titan», όμως ο τεχνολογικός γίγαντας το εγκαταλείπει επίσημα. Σύμφωνα με το Bloomberg, η Apple διέκοψε κάθε επένδυση στο όχημα για να στραφεί 100% στην τεχνητή νοημοσύνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περισσότεροι από 2.000 εργαζόμενοι είχαν αποκλειστική απασχόληση στο “Titan” και χθες ενημερώθηκαν πως το πρόγραμμα διακόπτεται οριστικά. Η ανακοίνωση φέρεται να έγινε από τον Chief Operating Officer της Apple, Jeff Williams και τον αντιπρόεδρο που ήταν υπεύθυνος για το έργο, Kevin Lynch. Ορισμένοι από αυτούς τους υπαλλήλους θα μετακινηθούν στην ομάδα τεχνητής νοημοσύνης της Apple, αλλά άλλοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με απολύσεις.

Η Apple ξεκίνησε το Project Titan το 2014 ως ένα πλήρως αυτόνομο όχημα σαν αυτά της Waymo, αλλά στη συνέχεια το μετέτρεψε σε κάτι που μοιάζει περισσότερο με ανταγωνιστή της Tesla.

Είχε δηλώσει ημερομηνία παρουσίασης το 2026, προτού μεταθέσει την ημερομηνία αυτή στο 2028, και οι φήμες ανέφεραν ότι το μοντέλο παραγωγής θα κόστιζε λίγο κάτω από 100.000 δολάρια. Η πλήρως αυτόνομη οδήγηση θα ήταν διαθέσιμη για χρήση στον αυτοκινητόδρομο. Αλλά τώρα, το όνειρο ενός iCar είναι πιθανότατα νεκρό για πάντα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βλέπετε η τεχνητή νοημοσύνη δεν έχει τόσους «παίκτες» ήδη, όσους τα αυτόνομα ηλεκτρικά.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button