ΕνημέρωσηΟικονομία

Πάνω από 6.400 περιπτώσεις ασφαλιστικής απάτης εξακριβώθηκαν το 2022 – Galaksias Portal News

Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) μεταξύ των Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων – μελών της, 6.424 περιπτώσεις ασφαλιστικής απάτης εις βάρος των Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων εξακριβώθηκαν το 2022, με την εκτίμηση της οικονομικής διάστασης αυτών οφέλους από αυτές να φθάνει τα 10 εκατ. ευρώ.

Παρατηρείται αύξηση του πλήθους των περιπτώσεων απάτης που εξακριβώθηκαν σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά (2021) στην έρευνα της ΕΑΕΕ, γεγονός που αποδεικνύει ότι η καταπολέμηση της ασφαλιστικής απάτης αποτελεί πρωταρχικό στόχο για την ελληνική ασφαλιστική αγορά.

Επιπλέον, από την έρευνα προκύπτει ότι η απάτη εντοπίζεται σε όλους τους κλάδους ασφάλισης και δεν περιορίζεται στον κλάδο αυτοκινήτων.

Ο Κάρολος Σαΐας, Πρόεδρος της Επιτροπής Πρόληψης & Αντιμετώπισης Ασφαλιστικής Απάτης δήλωσε σχετικά : «Η ασφαλιστική απάτη ένα φαινόμενο που απασχολεί τις ασφαλιστικές εταιρίες παγκοσμίως καθώς πλήττει τα θεμέλια του ασφαλιστικού θεσμού επιβαρύνοντας όχι μόνο τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις αλλά κυρίως τους ασφαλισμένους.

Η ΕΑΕΕ και η ελληνική ασφαλιστική αγορά δραστηριοποιούνται συστηματικά στην καταπολέμησή της με δράση στους τομείς της ενημέρωσης, της ανάπτυξης συνεργασιών με Αρχές και φορείς, της εσωτερικής οργάνωσης και εκπαίδευσης της αγοράς και της συλλογής στατιστικών στοιχείων.

Όπως φαίνεται από την έρευνα, έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στην οργάνωση της αγοράς, καθώς αυξάνονται οι περιπτώσεις απάτης που εξακριβώνονται. Θα εντείνουμε το έργο μας προς αυτή την κατεύθυνση καθώς αποτελεί χρέος μας η προστασία των ασφαλισμένων μας».

To άρθρο Πάνω από 6.400 περιπτώσεις ασφαλιστικής απάτης εξακριβώθηκαν το 2022 δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button