Επικαιρότητα

Η ΕΕ ετοιμάζει το 13ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας! – Galaksias.com

Τα κράτη μέλη της ΕΕ ετοιμάζονται να επιβάλουν πρόσθετες κυρώσεις κατά της Ρωσίας καθώς πλησιάζει η δεύτερη επέτειος της σύγκρουσης στην Ουκρανία, ανέφεραν την Τετάρτη οι Financial Times, επικαλούμενοι άτομα που γνωρίζουν τις συζητήσεις.

Το 13ο πακέτο περιορισμών φέρεται να περιλαμβάνει νέες ταξιδιωτικές απαγορεύσεις και πάγωμα περιουσιακών στοιχείων με στόχο ρωσικές επιχειρήσεις και άτομα που φέρεται να συνδέονται με τη στρατιωτική επιχείρηση της Μόσχας στην Ουκρανία. Ωστόσο, πιθανότατα θα περιλαμβάνει επίσης μια πολύ καθυστερημένη συμφωνία για ένα πακέτο στήριξης 50 δισεκατομμυρίων ευρώ (54,5 δισεκατομμύρια δολάρια) για το Κίεβο, μαζί με άλλα 5 δισεκατομμύρια ευρώ σε ετήσια στρατιωτική βοήθεια. Πηγές ανέφεραν στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ότι η απόφαση για την κατάργηση των εσόδων που δημιουργούνται από τα παγωμένα περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας στην ΕΕ μπορεί επίσης να συμπεριληφθεί στο πακέτο.

«Είναι χρήματα, όπλα και κυρώσεις σε μια στιγμή που αναγνωρίζουμε ότι [οι Ουκρανοί] χρειάζονται ενθάρρυνση. Όμως, δύο χρόνια μετά, υπάρχουν όρια στο τι μπορούμε να κάνουμε», δήλωσε στους FT ένας ανώνυμος διπλωμάτης της ΕΕ.

Οι νέες κυρώσεις, ωστόσο, είναι απίθανο να περιλαμβάνουν απαγόρευση εισαγωγών ρωσικού αλουμινίου, ούτε να στοχεύουν τις εξαγωγές πυρηνικών καυσίμων και υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) της Ρωσίας, λόγω έλλειψης συναίνεσης μεταξύ των κρατών μελών σχετικά με αυτά τα μέτρα, ισχυρίστηκαν πηγές.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button