Επικαιρότητα

Tι ζήτησε ο Θ. Ζεμπίλης από τον Κ. Κυρανάκη για το κτηματολόγιο της Εύβοιας

Με αφορμή την έκδοση, πριν λίγες μέρες, των ΦΕΚ για την κατάργηση των Ειδικών Άμισθων Υποθηκοφυλακείων Μαρμαρίου, Λίμνης, Ιστιαίας, Σκύρου, Αγ. Άννης, Καρύστου, στη θέση των οποίων υπεισέρχεται το υποκατάστημα Χαλκίδας, ο Βουλευτής Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης επισκέφθηκε τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κωνσταντίνο Κυρανάκη.

Ο κ. Ζεμπίλης ζήτησε την επίσπευση της διαδικασίας ψηφιοποίησης των αρχείων των υποθηκοφυλακείων της Εύβοιας στο πλαίσιο της κατάρτισης του Εθνικού Κτηματολογίου. Ως γνωστό, θα ψηφιοποιηθούν βιβλία μεταγραφών (μερίδες), υποθηκών, κατασχέσεων, διεκδικήσεων, ενεχύρων, τα οποία θα είναι προσβάσιμα στους πολίτες από το διαδίκτυο.

Ο κ. Κυρανάκης διαβεβαίωσε τον κ. Ζεμπίλη ότι μέχρι τον Απρίλιο θα έχει προχωρήσει η ψηφιοποίηση των αρχείων, ώστε να μπορούν να εξυπηρετηθούν οι πολίτες και να γίνεται εξ´ αποστάσεως ο νομικός έλεγχος. Σε σχέση με τις υπηρεσιακές δομές στην Εύβοια θα παραμείνει το υποκατάστημα Χαλκίδας στο κτηματολογικό γραφείο Στερεάς Ελλάδας, όπως και τα αρχειοφυλακεία της Ερέτριας, του Αυλωναρίου, του Αλιβερίου, της Κύμης, της Καρύστου, στα οποία όμως δεν θα εγγράφονται πράξεις και μετά την ψηφιοποίηση των αρχείων θα καταστούν μουσειακού χαρακτήρα.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Ζεμπίλης ζήτησε από τον κ. Κυρανάκη να παραμείνουν στις θέσεις τους οι υπάλληλοι που υπηρετούν στα αρχειοφυλακεία και να ενισχυθεί με νέο προσωπικό το υποκατάστημα Χαλκίδας. Ο κ. Κυρανάκης δεσμεύθηκε να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την εύρυθμη λειτουργία του κτηματολογίου της Εύβοιας.

The post Tι ζήτησε ο Θ. Ζεμπίλης από τον Κ. Κυρανάκη για το κτηματολόγιο της Εύβοιας appeared first on STEREA NEWS.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button