ΕνημέρωσηΠολιτική

Όλες οι αλλαγές που ετοιμάζει ο Κασσελάκης μετά το θυελλώδες συνέδριο – Ποιοι φεύγουν και ποιοι έρχονται

Η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια πολύ δύσκολη και πολύπλοκη υπόθεση μετά τα όσα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα. Μοιραία λοιπόν ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης καλείται με τις κινήσεις που θα κάνει να δώσει προοπτική στο κόμμα του, αφήνοντας πίσω αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις που πλήγωσαν τον ίδιο και το κόμμα.

Με λίγα λόγια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, κρατάει στα χέρια του το μέλλον και την επιβίωση του κόμματος του.

Χθες πάντως στην συνέντευξη του στην ΕΡΤ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άφησε ανοικτό ο ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει όνομα λέγοντας ότι «τα μέλη θα αποφασίσουν πού θέλουν να κατευθυνθεί το κόμμα τους. Αυτό ακριβώς έχω πει από την πρώτη στιγμή». Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ενιαίο κόμμα αυτή τη στιγμή. Άρα ακόμα και η λέξη συνασπισμός στην ουσία δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα».

Ο Στέφανος Κασσελάκης υποστήριξε ακόμα ότι «προφανώς έχω βγει ενισχυμένος. Νομίζω είδατε ένα ολόκληρο στάδιο το οποίο πραγματικά σειόταν και έλεγε “κάτω τα χέρια από τον Κασσελάκη”. Δεν υπάρχει κανένα ζητούμενο αμφισβήτησης. Υπάρχει ξεκάθαρη εντολή να προχωρήσω στις δομικές αλλαγές που έχει ανάγκη το κόμμα».

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης το αμέσως επόμενο διάστημα θα προχωρήσει σε ανασύνταξη δυνάμεων, ενώ το ερώτημα που παραμένει ακόμα αναπάντητο είναι σε ποιο βαθμό ο Στέφανος Κασσελάκης επιθυμεί να κάνει πράξη την περίφημη «συλλογική λειτουργία».

Οι ίδιες πηγές λένε ότι δεν αποκλείεται και μέσα στο Σαββατοκύριακο να συνεδριάσει η ΚΕ του κόμματος προκειμένου να εκλέξει την νέα Πολιτική Γραμματεία.

Βέβαιο πρέπει να θεωρείται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα αντικαταστήσει την Γραμματέα του κόμματος Ράνια Σβίγγου και τον αναπληρωτή Γραμματέα Γιώργο Βασιλειάδη. Για την θέση του τελευταίου ακούγεται μάλιστα το όνομα της Ολυμπίας Τελιγιορίδου.

Από την θέση της αναμένεται να φύγει και η Δώρα Αυγέρη, αλλά για καλό σκοπό. Οι πληροφορίες λένε ότι η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμμα της προκειμένου να διεκδικήσει μία θέση στο ευρωκοινοβούλιο.

Από την θέση του διευθυντή της ΚΟ ομάδας αναμένεται να φύγει και ο Γιώργος Τσίπρας, ο οποίος και αυτός θα δώσει την μάχη των ευρωεκλογών.

Σίγουρη θεωρείται η αντικατάσταση του Παύλου Πολάκη από την θέση του υπερσυντονιστή, καθώς ο Στέφανος Κασσελάκης είχε αναφέρει ότι θα υπάρξουν συνέπειες για όσους δεν ψήφισαν το νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο.

Αμφίβολη είναι και η παραμονή του Παυσανία Παπαγεωργίου, στη θέση του αναπληρωτή εκπροσώπου τύπου καθώς στην θέση αυτή τον είχε τοποθετήσει ο Γιώργος Βασιλειάδης. Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος ήταν στο παρελθόν στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα.

Εν τω μεταξύ, με βάση την απόφαση του συνεδρίου – την οποία κατέθεσαν ο Σωκράτης Φάμελλος, ο Νίκος Πέππας και ο Γιώργος Τσίπρας – αναμένεται ο Στέφανος Κασσελάκης να συγκροτήσει το εκτελεστικό γραφείο. Σε αυτό πέρα από τον πρόεδρο του κόμματος εντάσσονται, ο γραμματέας της κεντρικής επιτροπής και ο αναπληρωτής του, ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, καθώς και έως τρία μέλη της ΠΓ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να συμπεριλάβει στο εκτελεστικό, τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας Σωκράτη Φάμελλο, τον Νίκο Παππά, τη Ρένα Δούρου, αλλά και τη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Εκ της θέσεως της θα μετέχει και η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, Θεοδώρα Τζάκρη.

Η ανεύρεση στελεχών δεν είναι πάντως μία εύκολη υπόθεση, καθώς ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλει έμπειρα στελέχη με οργανωτικές ικανότητες τα οποία θα πρέπει να εκφράζουν και το άνοιγμα του κόμματος προς την κεντροδεξιά.

To άρθρο Όλες οι αλλαγές που ετοιμάζει ο Κασσελάκης μετά το θυελλώδες συνέδριο – Ποιοι φεύγουν και ποιοι έρχονται δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button