ΕνημέρωσηΠολιτική

Υπερήφανοι για το μεγάλο στοίχημα που βάλαμε και κερδίσαμε – Galaksias Portal News

«Το έργο του οδικού άξονα Άκτιο – Αμβρακία, υπήρξε ένα μεγάλο στοίχημα που βάλαμε και από τα πρώτα ζητήματα που ασχοληθήκαμε ερχόμενοι στο Υπουργείο Υποδομών με τον Κώστα Καραμανλή. Ένα στοίχημα που κερδίσαμε, γιατί λύσαμε μία από τις πιο δύσκολές ασκήσεις και σήμανε το ξεκίνημα μιας νέας εποχής για τον κατασκευαστικό κλάδο, μετά από μία δεκαετία πλήρους απραξίας», αναφέρει σε ανάρτησή του ο πρώην υφυπουργός Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης, ο οποίος σήμερα παραβρέθηκε στα εγκαίνια του νέου οδικού άξονα Άκτιο – Αμβρακία, που έγιναν παρουσία του Πρωθυπουργού .

Όπως σημειώνει ο κ. Καραγιάννης «είμαστε πολύ περήφανοι γιατί, η Αμβρακία οδός, όπως έχουμε υποσχεθεί παραδίδεται στο σύνολό της. Με την ολοκλήρωσή της, οι νομοί Πρέβεζας, Λευκάδας και Αιτωλοακαρνανίας συνδέονται πλέον με το διευρωπαϊκό δίκτυο των αυτοκινητοδρόμων, γεγονός που θα δώσει ώθηση στις αναπτυξιακές προοπτικές τους και θ’ αναβαθμίσει γενικότερα όλη την περιοχή της Δυτικής Ελλάδας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, αναφέρει ότι είναι «ένα έργο συνολικού μήκους 49 χιλιομέτρων, που ξεκίνησε το 2009 και ταλαιπωρήθηκε επί σειρά ετών με διάλυση εργολαβιών και επαναδημοπρατήσεις. Καταφέραμε με σκληρή δουλειά, επιμονή και μεθοδικότητα να το απομπλέξουμε από το κουβάρι των δικαστικών διενέξεων και να πείσουμε τα κλιμάκια της Ε.Ε. ότι το έργο θα τελειώσει στα τέλη του 2023 με τη λήξη του ΕΣΠΑ. Πράγματι, το Νοέμβριο του 2020 υπογράψαμε τη σύμβαση με τον ανάδοχο. Από τότε μέχρι σήμερα έχουν συμβεί πραγματικά πολλά. Αυτό που δεν άλλαξε όμως στιγμή, ήταν η δέσμευση της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη για έγκαιρη παράδοση του έργου».

Η ανάρτηση του πρώην υφυπουργού Υποδομών Γιώργου Καραγιάννη:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button