Κόσμος

Ανησυχία για την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου – Galaksias.com

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσαν σήμερα Τετάρτη (12/2) να δοθεί προτεραιότητα στη «διπλωματική οδό» προκειμένου να μειωθούν οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή μετά τα φονικά ισραηλινά πλήγματα στον νότιο Λίβανο, δηλώνοντας ότι «ανησυχούν» για τις εξελίξεις.

Κύριος σύμμαχος του Ισραήλ οι ΗΠΑ, που εξαπέλυσαν τις τελευταίες εβδομάδες πλήγματα σε Ιράκ, Συρία και Υεμένη ως απάντηση σε επιθέσεις φιλοϊρανικών οργανώσεων, εκφράζουν συχνά ανησυχία για ενδεχόμενη εξάπλωση της σύγκρουσης στη Λωρίδα της Γάζας.

«Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι υπάρχει διπλωματική οδός και θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε προς μια προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος αυτού δια της διπλωματικής οδού», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Μάθιου Μίλερ, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Συνεχίζουμε να ανησυχούμε από την κλιμάκωση στον Λίβανο», τόνισε. «Ένας από τους κύριους στόχους μας από τότε που άρχισε η σύγκρουση αυτή είναι να διασφαλίσουμε ότι δεν θα εξαπλωθεί».

Τέσσερις άμαχοι, εκ των οποίων μια γυναίκα και δύο παιδιά, σκοτώθηκαν και εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα Τετάρτη (12/2) σε ισραηλινές επιδρομές στον νότιο Λίβανο, δήλωσε πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας του Λιβάνου.

Και μια ισραηλινή στρατιώτης σκοτώθηκε σήμερα όταν ερρίφθη ρουκέτα από τον Λίβανο σε στρατιωτική βάση του βορείου Ισραήλ, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

Από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στις αρχές Οκτωβρίου, οι εχθροπραξίες είναι σχεδόν καθημερινές.

«Συνεχίζει να μας ανησυχεί το ενδεχόμενο μιας κλιμάκωσης μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ στα σύνορα», δήλωσε ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν. «Είμαστε σε πολύ στενή επαφή με τον ισραηλινό στρατό, τις ισραηλινές υπηρεσίες πληροφοριών και την πολιτική ηγεσία για το θέμα αυτό».

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button