ΕνημέρωσηΠολιτική

Γραμματόσημο με τον Μπερλουσκόνι θα εκδώσει η Ιταλία – Αντιδρά οργάνωση που μάχεται την μαφία

Με απόφαση της κυβέρνησης της Τζόρτζια Μελόνι, τα Ιταλικά Ταχυδρομεία θα προχωρήσουν στην έκδοση επετειακού γραμματόσημου, έναν χρόνο μετά τον θάνατο του πρώην πρωθυπουργού και επιχειρηματία Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

«Το γραμματόσημο που θα αφιερωθεί στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, το οποίο θα εκδοθεί έναν χρόνο ακριβώς μετά τον θάνατό του, αποτελεί την κατάλληλη αναγνώριση για έναν σπουδαίο Ιταλό, ο οποίος τίμησε και υπηρέτησε την αβασίλευτη δημοκρατία της χώρας μας σε κάθε του ρόλο: του επιχειρηματία, του ανθρώπου του αθλητισμού, του πολιτικού και του ηγέτη», υπογράμμισαν η αντιπρόεδρος της ιταλικής Γερουσίας Λίτσια Ροντζούλι και ο βουλευτής του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια Εμίλιο Ρούσο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έκδοση του γραμματόσημου προβλέπεται για τις 12 Ιουνίου. Η οργάνωση Wikimafia όμως, η οποία μάχεται το μαφιόζικο, οργανωμένο έγκλημα, εξέφρασε την αντίθεσή της και ξεκίνησε να συλλέγει υπογραφές πολιτών. Η οργάνωση ζητά από τον Ιταλό πρόεδρο της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα να μπλοκάρει την έκδοση του σχετικού γραμματόσημου, με αναφορά στην καταδίκη του Μπερλουσκόνι για αδίκημα φορολογικής απάτης, αλλά και στην όλη του συμπεριφορά, «έστω και αν δεν ήταν ποινικά αξιόλογη», όπως υπογραμμίζεται.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button