Επικαιρότητα

Ζημιές στη Ζαχάρω μετά τα 5,7 Ρίχτερ – Galaksias.com

Ο Δήμος Ζαχάρως ήταν αυτός που επλήγη περισσότερο από τον σεισμό μεγέθους 5,7 Ρίχτερ που σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής (29/3) με επίκεντρο 17 χιλιόμετρα ανατολικά – νοτιοανατολικά των Στροφάδων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το patrisnews, ζημιές υπέστησαν το στάδιο της Ζαχάρως (υπάρχουν ρωγμές στα τοιχώματα της κερκίδας και στις αίθουσες των αποδυτηρίων), παλιά κτήρια και γεφύρια, ενώ κατέρρευσαν και κάποιοι παλιοί μαντρότοιχοι. «Σύμφωνα με τους πρώτους ελέγχους που έγιναν από τα συνεργεία μας, έχουν καταγραφεί ζημιές στις εγκαταστάσεις του σταδίου» σημείωσε ο δήμαρχος Κώστας Μητρόπουλος προσθέτοντας ότι «θα κλείσουν για κάποιες μέρες για λόγους προστασίας. Θα υπάρξει όμως και δεύτερος έλεγχος στο στάδιο για να βγάλουμε πιο ασφαλή συμπεράσματα για το μέγεθος των ζημιών».

Υπογραμμίζεται ότι μέχρι να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι, θα λειτουργεί μόνο ο χώρος του στίβου και το γήπεδο ποδοσφαίρου.

Δείτε φωτογραφίες από τις ζημιές στο γήπεδο:

Ακόμη, ο δήμαρχος Ζαχάρως ανέφερε ότι «έχουν καταγραφεί ρωγμές σε παλιά γεφύρια και σε παλιά σπίτια, καθώς και σε μαντρότοιχους σπιτιών μέσα στην πόλη της Ζαχάρως». Πάντως, όπως επεσήμανε, «συνολική εικόνα για τις ζημιές θα υπάρχει όταν ολοκληρωθούν οι έλεγχοι από τα κλιμάκια των μηχανικών».

Η ανακοίνωση του Δήμου Ζαχάρως μετά τον σεισμό

Νωρίτερα, ο Δήμος Ζαχάρως μετά τον σεισμό που σημειώθηκε στην περιοχή, με ανακοίνωσή του ενημέρωσε ότι κλιμάκια των τεχνικών υπηρεσιών προέβησαν σε ελέγχους των σχολικών μονάδων και των χώρων συνάθροισης για την ασφάλεια των μαθητών και των πολιτών. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί σοβαρές ζημιές.

«Παρακαλούνται οι πολίτες να ελέγξουν τις οικίες τους και σε περίπτωση που διαπιστώσουν υλικές ζημιές από τον σεισμό, να ενημερώσουν το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας, στα εξής τηλέφωνα: 2625360301-317. Επίσης ενημερώνουμε τους γονείς ότι τα Σχολεία, ο Παιδικός Σταθμός και το ΚΔΑΠ του Δήμου Ζαχάρως, αναστέλλουν την λειτουργία τους για σήμερα Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024. Καλούμε τους πολίτες να παραμείνουν ψύχραιμοι. Το φαινόμενο εξελίσσεται ομαλά» καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου.

Προβλήματα και στον δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων

Προβλήματα προκάλεσε ο σεισμός σύμφωνα με το τοπικό μέσο και στον δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, αφού καταγράφηκαν ρωγμές σε σχολεία της περιοχής, ενώ πρόβλημα υπήρξε και στο Πολιτιστικό – Πνευματικό κέντρο του Καλλικώμου, όπου ένας εξωτερικός τοίχος έγειρε επικίνδυνα, με αποτέλεσμα άμεσα ο πρόεδρος της κοινότητας Θανάσης Ζωγόγιαννης, να τοποθετήσει κορδέλες που απαγορεύουν τη στάθμιση οχημάτων, αφού μπορεί να καταρρεύσει.

«Η μεγαλύτερη ζημιά έχει γίνει στο Πολιτιστικό κέντρο της κοινότητας και ήδη έχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να μην υπάρξει ο παραμικρός κίνδυνος για τους συμπολίτες μας» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ζωγόγιαννης.

https://www.protothema.gr/ 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button