ΕνημέρωσηΟικονομία

Ο Μπάιντεν θέλει να συγκαλέσει το G7 – Οι πρώτες εκτιμήσεις των αναλυτών – Galaksias Portal News

Το G7 (δηλαδή την ομάδα των 7 σημαντικοτέρων οικονομιών της Δύση) θέλει να συγκαλέσει ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν προκειμένου να επεξεργαστεί μαζί με τους ομολόγους μία κοινή διπλωματική απάντηση στην ιρανική επίθεση.

Την ίδια ώρα, αναλυτές όπως ο Φρανκ Κέλι (Frank Kelly), ιδρυτής της εταιρείας αναλύσεων Fulcrum Macro Advisors, αναμένει ότι η κατάσταση στην περιοχή θα μπορούσε να κλιμακωθεί σημαντικά, σύμφωνα με την Handelsblatt.

Πιστεύει ακράδαντα ότι “το Ισραήλ θα αντιδράσει σημαντικά στις επιθέσεις από το Ιράν και ότι θα εξεταστούν όλοι οι πιθανοί στόχοι: Τερματικοί σταθμοί πετρελαίου, ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις και στρατιωτικές εγκαταστάσεις ή ιρανικά κυβερνητικά κέντρα στην Τεχεράνη”.
Η Σίνα Αζόντι (Sina Azodi), λέκτορας διεθνών σχέσεων στο Πανεπιστήμιο George Washington, δήλωσε πως “η επίθεση αυτή σηματοδοτεί το τέλος ενός σκιώδους πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και του Ιράν. Είναι η αρχή μιας ανοιχτής σύγκρουσης μεταξύ των κρατών”.

Το Ιράν ήθελε να σώσει τα προσχήματα με τις επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, επειδή η επίθεση στην πρεσβεία του στη Συρία, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους δύο υψηλόβαθμοι Ιρανοί στρατηγοί, είχε εκληφθεί ως πολύ ταπεινωτική.

Ο κίνδυνος μιας πυρκαγιάς στη Μέση Ανατολή είναι “μεγάλος”, δήλωσε η Αζόντι. “Αλλά η αντίδραση του Ισραήλ θα καθορίσει την έκταση. Εάν οι Ισραηλινοί αποφασίσουν να επιτεθούν στην ηπειρωτική χώρα του Ιράν, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα κλιμάκωσης. Εάν όχι, οι Ιρανοί θα συγκρατηθούν”.

To άρθρο Kρίση Ιράν – Ισραήλ: Ο Μπάιντεν θέλει να συγκαλέσει το G7 – Οι πρώτες εκτιμήσεις των αναλυτών δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button