ΕνημέρωσηΟικονομία

Η περιφερειακή ανάπτυξη ενισχύεται και η τοπική οικονομία αναπτύσσεται – Galaksias Portal News

Μετά την σημερινή του επίσκεψη (29.1.2024) στον οδικό άξονα Ε65, ο υπουργός ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι «Με την ολοκλήρωση και του βόρειου τμήματος, που συνδέει την Καλαμπάκα και τα Μετέωρα με την Εγνατία Οδό, ο Ε65, θα συνδέσει και τη Δυτική Μακεδονία με την πρωτεύουσα, ανοίγοντας νέες αναπτυξιακές δυναμικές σε μια ακριτική περιφέρεια της Ελλάδας που ανασχεδιάζει την τοπική οικονομία με όρους βιωσιμότητας».

Ο κ. Σκρέκας επισκέφτηκε τον Ε65 μαζί με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σταϊκούρα και στην συνέχεια έκανε μια ανάρτηση που αναφέρει:

«Επισκέφθηκα σήμερα με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα τον οδικό άξονα Ε65. Ένα πολύ σημαντικό έργο υποδομής που βγάζει από την απομόνωση τη Δυτική Θεσσαλία. Το τμήμα που συνδέει την ΠΑΘΕ με την Ξυνιάδα και τα Τρίκαλα με την Καλαμπάκα και τα Μετέωρα, παραδίδεται μέχρι το Πάσχα στην κυκλοφορία.

Η πρόσβαση από το μεγάλο κέντρο των Αθηνών και το λιμάνι του Πειραιά στα Τρίκαλα θα είναι πολύ πιο ασφαλής και πολύ πιο σύντομη χρονικά.

Η περιφερειακή ανάπτυξη ενισχύεται, η τοπική οικονομία αναπτύσσεται ισχυρά και με διατηρήσιμους ρυθμούς. Με την ολοκλήρωση και του βόρειου τμήματος που συνδέει την Καλαμπάκα και τα Μετέωρα με την Εγνατία Οδό ο Ε65 θα συνδέσει και τη Δυτική Μακεδονία με την πρωτεύουσα ανοίγοντας νέες αναπτυξιακές δυναμικές σε μια ακριτική περιφέρεια της Ελλάδας που ανασχεδιάζει την τοπική οικονομία με όρους βιωσιμότητας».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

To άρθρο Κώστας Σκρέκας για Ε65: Η περιφερειακή ανάπτυξη ενισχύεται και η τοπική οικονομία αναπτύσσεται δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button