Επικαιρότητα

Διάσωση πελαργού από τους προσκόπους της Λέσβου (φωτογραφίες) – Galaksias.com

Ακόμη ένα περιστατικό διάσωσης άγριων ζώων είχαν αυτές τις μέρες διασώστες της Προσκοπικής Ομάδας Διάσωσης Άγριας Ζωής (Π.Ο.Δ.Α.Ζ.) του 5ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Μήθυμνας Λέσβου.

Το απόγευμα του Σαββάτου κάτοικος της Καλλονής εντόπισε στην περιοχή Καρδαμια σε αυλή έναν πελαργό με τραύμα στη δεξιά φτερούγα μη μπορώντας να πετάξει.

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία, διασώστες της Π.Ο.Δ.Α.Ζ. έσπευσαν στο σημείο, παρέλαβαν το άτυχο πτηνό και το μετέφεραν με ασφαλή τρόπο στην εστία των προσκόπων στο Μόλυβο, όπου του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες, τροφή, νερό και ασφάλεια.

Διάσωση πελαργού από τους προσκόπους της Λέσβου (φωτογραφίες)Διάσωση πελαργού από τους προσκόπους της Λέσβου (φωτογραφίες)

Την επόμενη ημέρα τοποθετήθηκε σε ειδικό κουτί για αποστολή και παραδόθηκε στο καράβι από Μυτιλήνη για Πειραιά, όπου το παρέλαβαν μέλη του Συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής “ΑΝΙΜΑ” παρέχοντάς του την κατάλληλη ιατρική περίθαλψη.

Διάσωση πελαργού από τους προσκόπους της Λέσβου (φωτογραφίες)Διάσωση πελαργού από τους προσκόπους της Λέσβου (φωτογραφίες)

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τον “πελαργό της Πλατείας”, όπως τον φωνάζουν οι κάτοικοι της Καλλονής. Ο συγκεκριμένος πελαργός ήδη από αρχές Μαρτίου έχει επιστρέψει στη φωλιά του στο κέντρο της κωμόπολης μαζί με το ταίρι του, όπως κάθε χρόνο. Το τραύμα του στη φτερούγα προέρχεται από ηλεκτροπληξία και στόχος όλων είναι να επιστρέψει πίσω στη Λέσβο και να ελευθερωθεί υγιέστατο στην ίδια ακριβώς περιοχή.

Ως εκπαιδευμένοι διασώστες της Προσκοπικής Ομάδας Διάσωσης Άγριας Ζωής του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και πρεσβευτές των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, συνεχίζουμε την περισυλλογή των τραυματισμένων, ορφανών και εγκαταλελειμμένων θηλαστικών, πουλιών, ερπετών, θαλασσίων οργανισμών κλπ. στο νησί μας, αποτελώντας έναν σημαντικό συντελεστή στην προστασία της Άγριας Ζωής και συνεπίκουρο των Περιβαλλοντικών Οργανώσεων και των Κέντρων Διάσωσης και Περίθαλψης συμμετέχοντας ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος, στη διαχείριση των φυσικών πόρων και στη διατήρηση της ισορροπίας των οικοσυστημάτων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button