Επικαιρότητα

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των αγροτών – Galaksias.com

Τη στήριξή του στον αγώνα των αγροτών εκφράζει ο Δήμος Παγγαίου, δια μέσου ψηφίσματος το οποίο υπέγραψε σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ παράλληλα καλεί την Κυβέρνηση να ικανοποίησει τα αιτημάτά τους.

Η ανακοίνωση και το ψήφισμα του Δήμου Παγγαίου

Το ∆ημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παγγαίου, κατανοώντας τις αντίξοες συνθήκες που βιώνει ο αγροτικός κόσμος, τόσο εντός όσο και εκτός χώρας, υποστηρίζοντας παράλληλα τα δίκαια αιτήματά του, αποφάσισε μετά από διαλογική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος.

Καλούμε την κυβέρνηση να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα που θα συμβάλουν στη βελτίωση των υφιστάμενων συνθηκών.

Το ψήφισμα

Σε μια εποχή που ο αγροτικός κόσμος πανελλαδικά και πανευρωπαϊκά βρίσκεται σε δυσμενή θέση, όπου η ραγδαία αύξηση του κόστους παραγωγής από την μια (ενέργεια, εφόδια, πετρέλαιο, εργατικό δυναμικό), η κλιματική αλλαγή με τα συνεχόμενα έντονα καιρικά φαινόμενα, η τεράστια μείωση των ενισχύσεων αλλά και η παγιοποίηση των τιμών σε χαμηλά επίπεδα από την άλλη, θέτουν σοβαρά το ζήτημα της επιβίωσης και της παραμονής των αγροτών στους τόπους εργασίας τους.

Το ∆ημοτικό Συμβούλιο του ∆ήμου Παγγαίου σύσσωμο συμπαραστέκεται στον αγώνα των αγροτών μας και στηρίζει τα δίκαια αιτήματά τους, καθώς αγωνίζονται καθημερινά και προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανή τη γεωργοκτηνοτροφική παραγωγή του Δήμου μας και κατ’ επέκταση τον κοινωνικό ιστό της υπαίθρου.

Η οικονομική, αλλά και η δημογραφική συρρίκνωση των χωριών του Δήμου μας σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να συνεχιστεί και κατά συνέπεια στηρίζουμε τον συγκεκριμένο αγώνα.

Καλούμε την κυβέρνηση να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα που θα συμβάλουν στη βελτίωση των τιμών όλων των αγροτικών προϊόντων, να εργαστεί για τη μείωση του κόστους παραγωγής, την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων και την ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος, ώστε να είναι βιώσιμο, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να συνεχίσουν να καλλιεργούν τη γη τους.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button