ΕνημέρωσηΠολιτική

Αμφιλεγόμενο ζήτημα αλλά η Νέα Δημοκρατία θα βγει ενωμένη – Galaksias Portal News

Στην Κρήτη, προκειμένου να παραστεί στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας της ΔΕΕΠ (ΝΟΔΕ) Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας ως κεντρικός ομιλητής, βρίσκεται ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, ο οποίος εξέφρασε την αισιοδοξία του εν όψει των Ευρωεκλογών, ενώ σχολίασε και το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

«Είναι ένα ζήτημα στο οποίο έχουμε διαφορετικές απόψεις», είπε αρχικά ο Μάκης Βορίδης, κληθείς να σχολιάσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, τονίζοντας στη συνέχεια ότι ο χειρισμός του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη «έχει γίνει με πολλή προσοχή και με πολύ σεβασμό σε όλες τις απόψεις».

Και εξήγησε: «Πρώτον, αποφάσισε (σ.σ. ο Κυριάκος Μητσοτάκης) να προωθήσει αυτή τη μεταρρύθμιση, γιατί είναι κάτι που το πιστεύει ο ίδιος και αποτελεί κυβερνητική πολιτική. Δεύτερον, έδωσε τη δυνατότητα σε όλους να εκφραστούν κατά συνείδηση στη Βουλή, επομένως αυτό είναι πολύ σημαντικό στο εσωτερικό μας. Τρίτον, πρότεινε τη στάση αποχής και βέβαια ακολουθήθηκε μία εσωτερική διεργασία, υποδειγματική, προκειμένου να συζητήσουμε μεταξύ μας και με πολύ σεβασμό ο καθένας στην άποψη του άλλου να καταλήξουμε σε αυτό το θέμα». 

Και κατέληξε: «Βλέπετε ότι ακόμα και στην Αριστερά, υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις. Είναι ένα ζήτημα αρκετά αμφιλεγόμενο». 

Και στην ομιλία του, όμως, στη συνέχεια, ο Μάκης Βορίδης τόνισε ότι, όσοι νομίζουν πως (σ.σ. το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια) θα δημιουργήσει πρόβλημα στην κυβέρνηση, απατώνται. «Η παράταξη θα βγει ενωμένη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Τη διαφωνία μας θα τη λύσουμε. Η Βουλή θα αποφασίσει και αυτή τη διαφωνία δε θα την αφήσουμε να κλονίσει την παράταξη μας, την κυβέρνηση μας και τον πρωθυπουργό μας, τον οποίο περιβάλουμε με απόλυτη εμπιστοσύνη. Με δυο λόγια, δεν θα αφήσουμε αυτή τη διαφωνία, σε ένα συγκεκριμένο θέμα, να μπει ανάμεσα σε εμάς και σε αυτά που έχουμε να κάνουμε τα σπουδαία για τον ελληνικό λαό. Όσοι περιμένουνε ότι η παράταξη θα διαιρεθεί, εγώ λέω ότι η παράταξη θα βγει ενωμένη, με εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και έτσι θα προχωρήσουμε».

Στην εκδήλωση επίσης παραβρέθηκαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Μάξιμος Σενετάκης, ο ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης και ο βουλευτής Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης, δήμαρχοι και τοπικοί φορείς.

To άρθρο Βορίδης για ομόφυλα ζευγάρια: Αμφιλεγόμενο ζήτημα αλλά η Νέα Δημοκρατία θα βγει ενωμένη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button