Επικαιρότητα

Καθήλωσε όλη την Ελλάδα με τη συνέντευξή της στις “Αντιθέσεις” της ΚΡΗΤΗ TV η Μαρία Καρυστιανού (vid)

«Θα συνεχίσω ακόμη κι αν μείνω μόνη…» – «Φυσικά είμαι πολύ ενοχλητική για τον οποιονδήποτε ένοχο γιατί κάνω ερωτήσεις, φωνάζω, διαμαρτύρομαι… Είναι πρόβλημα αυτό αν είσαι ένοχος. Είναι πολύ καλύτερο να έχεις έναν βουβό άνθρωπο, που κάθεται στο σπίτι του ήσυχα και πενθεί»

Τον γύρο της Ελλάδας σε όλα τα Μέσα κάνει η συνέντευξη της Μαρίας Καρυστιανού, προέδρου του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών και μητέρα της 20χρονης Μάρθης, που έχασε τη ζωή της στην πολύνεκρη τραγωδία, στην εκπομπή του Γιώργου Σαχίνη “Αντιθέσεις” στην ΚΡΗΤΗ TV. 

«Θα συνεχίσω ακόμη κι αν μείνω μόνη… θα κάνω τα πάντα για να δω τους υπεύθυνους για τον θάνατο του παιδιού μου στη φυλακή», ήταν το μήνυμα που έστειλε μέσα από την εκπομπή, ενώ σημείωσε με νόημα πως ενοχλεί οποιονδήποτε ένοχο γιατί κάνει ερωτήσεις, φωνάζει, διαμαρτύρεται… 
Παράλληλα με το μήνυμά της, ότι είναι αποφασισμένη να συνεχίσει μέχρι τέλους τον αγώνα για απόδοση δικαιοσύνης, η Μαρία Καρυστιανού προχώρησε και σε μια ανατριχιαστική αποκάλυψη… Αποκάλυψη που επιβεβαιώνει, σύμφωνα με την ίδια, για μία ακόμη φορά τη συγκάλυψη που έχει γίνει πάνω στην τραγωδία και τον θάνατο 57 ατόμων. 
Υπενθυμίζεται ότι η τραγωδία στα Τέμπη συνέβη την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου και, όπως καταγγέλλει η Μαρία Καρυστιανού, δύο ημέρες μετά βρέθηκε στο σημείο για να γνωρίσει από κοντά «τη συγκάλυψη που έγινε μέσω μπαζώματος του σημείου». 
Σύμφωνα με όσα δήλωσε, «την Πέμπτη το πρωί πήγα στο σημείο και είδα ότι είχαν απομακρυνθεί σχεδόν όλα. Είχε παραμείνει στην άκρη μόνο ένα βαγόνι και κάτι συντρίμμια. Όλος ο υπόλοιπος χώρος είχε πατηθεί με χώμα φρέσκο. Ήταν ένας αστυνομικός εκεί και τον ρώτησα τι συμβαίνει εδώ… πού πήγαν τα βαγόνια… γιατί εδώ είναι τόπος εγκλήματος. Μου απάντησε: “Οι οδηγίες που έχουμε είναι ότι πρέπει να στρώσουμε το χώμα γιατί εδώ θα γίνει τρισάγιο”». 
Σε μια καθηλωτική πραγματικά συνέντευξη στις “Αντιθέσεις” της “KΡHTH ΤV” και στον Γιώργο Σαχίνη, που έκανε τον γύρο της χώρας, η χαροκαμένη μάνα και πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών εξέφρασε την περηφάνια της για το γεγονός ότι μάχεται και γίνεται ενοχλητική φωνάζοντας για τη δικαίωση της κόρης της, αλλά και των άλλων 56 θυμάτων της τραγωδίας. 
«Φυσικά είμαι πολύ ενοχλητική για τον οποιονδήποτε ένοχο γιατί κάνω ερωτήσεις, φωνάζω, διαμαρτύρομαι… Είναι πρόβλημα αυτό αν είσαι ένοχος. Είναι πολύ καλύτερο να έχεις έναν βουβό άνθρωπο, που κάθεται στο σπίτι του ήσυχα και πενθεί. Όχι, εγώ δεν ανήκω σε αυτήν την κατηγορία, ανήκω στην άλλη κατηγορία. Ανήκω στη μάνα που θα έκανε τα πάντα για να δει τους υπεύθυνους για τον θάνατο του παιδιού της στη φυλακή. Σ’ αυτήν την κατηγορία ανήκω. Και είμαι πολύ περήφανη αν θέλετε γι’ αυτό» ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια της Μαρίας Καρυστιανού… 
«Δεν ξέρω εκείνοι τι θα κάνανε αν – ο μη γένοιτο – τους είχε συμβεί κάτι τέτοιο και πώς θα το διαχειρίζονταν. Εγώ θεωρώ ηττοπάθεια το να καθίσω – γιατί μιλάμε για δολοφονία – βουβή και άπραγη και είμαι πάρα πολύ εντάξει με αυτό που κάνω, αισθάνομαι ότι το παιδί μου είναι περήφανο γι’ αυτό που κάνω και αισθάνομαι ότι αυτό θα ήθελα να κάνω. Και θα το κάνω! Θα συνεχίσω (…). Ακόμη κι αν μείνω μόνη, που δε θα μείνω μόνη, όμως. Τώρα ξέρω ότι δε θα μείνω μόνη», επεσήμανε ακόμα η κ. Καρυστιανού. 

«Φυσικά είμαι πολύ ενοχλητική για τον οποιονδήποτε ένοχο γιατί κάνω ερωτήσεις, φωνάζω, διαμαρτύρομαι… Είναι πρόβλημα αυτό αν είσαι ένοχος. Είναι πολύ καλύτερο να έχεις έναν βουβό άνθρωπο, που κάθεται στο σπίτι του ήσυχα και πενθεί»

Παράλληλα εξήγησε και γιατί χαρακτηρίζει «έγκλημα» αυτό που συνέβη στα Τέμπη. «Πώς να περιγράψω το γεγονός ότι τόσα χρόνια γνώριζαν, άπαντες, τα προβλήματα του σιδηροδρόμου και αδιαφορούσαν τόσο κυνικά. Πώς αλλιώς; Βάζανε τον κόσμο έτσι, “πάμε κι όπου βγει”, να τρέχει με 160 χιλιόμετρα την ώρα, όταν ήξεραν ότι δε λειτουργούσε τίποτα, ούτε σηματοδότες, ούτε τίποτα, τίποτα… Δεν υπήρχε κανένα σύστημα ασφαλείας. 
Δεν μπορώ να το χαρακτηρίσω αλλιώς και η μετέπειτα πορεία, αφού έγινε όλο αυτό που έγινε, πού πήγε ο σεβασμός απέναντι στους νεκρούς, στις οικογένειες; Πού πέταξαν με τέτοια βιασύνη από το πρώτο 24ωρο τα βαγόνια, τα χώματα; Δεν ολοκληρώθηκε καν η περισυλλογή των ανθρώπινων υπολειμμάτων, αλλοίωσαν τον χώρο, άρα παρενέβησαν στη δικαστική εξουσία. 
Μόνο έγκλημα (…). Το είχα πει τότε και στην Εξεταστική. Πραγματικά μιλάμε για μια σωρεία παραβάσεων, για μια σωρεία ποινικών αδικημάτων. Στην υπόθεσή μας δεν είναι ένα-δύο πράγματα. Είναι μια σωρεία αδικημάτων και καλούμαστε να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες. Δηλαδή, είναι αδιανόητο αυτό το πράγμα. Και η έκρηξη; Με ποιο δικαίωμα οι πρώτοι πραγματογνώμονες είπαν ότι δε θα ασχοληθούν με την έκρηξη; Δεν κατάλαβα. Όταν κατακάηκαν 30 και άνθρωποι. 
Λοιπόν, εμείς θέλουμε να μάθουμε γιατί έγινε η έκρηξη και για ποιο λόγο στη συνέχεια προσπάθησαν πολιτικά πρόσωπα να μας αποτρέψουν από αυτό. Να εξαφανίσουν τα στοιχεία με όποιον τρόπο μπορούσαν. Απροκάλυπτα»,
επεσήμανε μεταξύ άλλων.

Για Μητσοτάκη-Φλωρίδη 

Μέσα από τον τηλεοπτικό αέρα της “KΡΗΤΗ TV”, η χαροκαμένη μάνα, που έχει γίνει πλέον σύμβολο του αγώνα… δικαίωσης για τα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών, η Μαρία Καρυστιανού, χαρακτήρισε «παρεμβατικό και ύποπτο ότι ο κ. Μητσοτάκης θέλει να ακούμε μόνο τους δικούς τους πραγματογνώμονες, που δεν ασχολήθηκαν καθόλου με την έκρηξη». Σχολίασε δε τις αναφορές «όλοι για τα μπάζα» του υπουργού Δικαιοσύνης και του πρωθυπουργού (στη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας), που χαρακτήρισε θεωρίες συνωμοσίας τα στοιχεία που οι συγγενείς των θυμάτων έχουν αναδείξει, για τον εντοπισμό χημικών και εύφλεκτων ουσιών στην περιοχή: «Πολύ παρεμβατικός ο πρωθυπουργός και ο κ. Φλωρίδης. Μας λένε να περιμένουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της και επεμβαίνουν στο ανακριτικό έργο». 
Και σε άλλο σημείο υπογράμμισε: «Σίγουρα υπάρχουν καλοί δικαστές. Το πρόβλημα είναι αν η κεφαλή της Δικαιοσύνης, που διορίζεται από την κυβέρνηση, μπορεί να ελέγξει την κυβέρνηση. Δεν της έχω καμία εμπιστοσύνη, γι’ αυτό στράφηκα στην Ευρώπη». 

Για την ομιλία Καραμανλή – «Το χειροκρότημα θα μπορούσε να απουσιάζει…» 

Φιλοξενούμενη στην εκπομπή “Αντιθέσεις”, η πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών κλήθηκε να σχολιάσει το χειροκρότημα απ’ όλους τους βουλευτές της Ν.Δ. προς τον πρώην υπουργό Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, κατά συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας στη Βουλή. 
Η ίδια το έκανε με λίγα λόγια, που όμως λένε πολλά… «Ξαναπήγα στο σημείο εκείνη τη μέρα. Ντράπηκα και ως άνθρωπος… Το χειροκρότημα θα μπορούσε να απουσιάζει… Από σεβασμό», σχολίασε η Μαρία Καρυστιανού. 
 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button