Επικαιρότητα

Συγκλονίζει το σημείωμα αυτοχειρίας του πατέρα της 14χρονης που έπεσε θύμα μαστροπείας και βιασμού στον Μυλοπόταμο (vid) – Galaksias.com

Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες της νέας υπόθεσης μαστροπείας και βιασμού μιας 14χρονης στο Ρέθυμνο

Τον απόλυτο εφιάλτη ζούσε ένα 14χρονο κορίτσι που έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης στην περιοχή του Μυλοποτάμου.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, η σεξουαλική κακοποίηση του κοριτσιού φέρεται να συνέβαινε κατ’ εξακολούθηση τα τελευταία τρία χρόνια, από τότε που ήταν δηλαδή 12 ετών.

Για τη φρικιαστική υπόθεση βιασμού του 14χρονου κοριτσιού, κατηγορούνται δώδεκα άτομα που οι ηλικίες τους είναι από 17 – 38 ετών από την ευρύτερη περιοχή του Μυλοποτάμου. Η κατηγορία αφορά τη σεξουαλική εκμετάλλευση της ανήλικης από την ηλικία των 12 ετών και δύο άτομα κατηγορούνται και για τον βιασμό της. Από τα 12 αυτά άτομα, αρκετοί είναι ημεδαποί κι άλλοι αλλοδαποί.

Επιπλέον, ιδιαίτερο στοιχείο είναι ότι προ 5 ημερών βρέθηκε νεκρός στο αυτοκίνητό του ο πατέρας της ανήλικης κι εξετάζεται από τις Αρχές το σενάριο της αυτοχειρίας.

«Δεν μπορώ να αντέξω όσα έμαθα»
Ο πατέρας φέρεται να γνώριζε για την έρευνα, καθώς στις 22 Ιανουαρίου είχε γίνει έρευνα στο σπίτι που διέμενε μαζί με την κόρη του. Οι αστυνομικοί δεν ξέρουν αν η αυτοχειρία έχει σχέση με την υπόθεση αυτήν ή όχι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 50χρονος πατέρας είχε αφήσει πίσω του σημείωμα αυτοκτονίας.

«Το σημείωμα έλεγε ότι “έμαθα αυτά τα γεγονότα για την κόρη μου και δεν μπορώ να τα αντέξω. Ευχαριστώ την αστυνομία για ό,τι έκανε. Σας παρακαλώ μην πάρετε το παιδί από τη μάνα του, δεν μπορώ να τα διαχειριστώ όλα αυτά και λόγω της κατάθλιψής μου προβαίνω στο γεγονός που έγινε”», ανέφερε στενός συγγενής της οικογένειας.

Δείτε το βίντεο του Mega:

Το χρονικό της φρίκης για τη 14χρονη
Το χρονικό της φρίκης που ζούσε η 14χρονη στον Μυλοπόταμο Ρεθύμνου αποκάλυψε «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Μάλιστα, η υπόθεση του συστηματικού βιασμού της 14χρονης στην Κρήτη είναι ακόμη πιο σοκαριστική, καθώς αποκαλύφθηκε ότι αυτοκτόνησε ο πατέρας της, με τους αστυνομικούς να εξετάζουν αν οι λόγοι έχουν να κάνουν με την σεξουαλική κακοποίηση του παιδιού του.

Το ανήλικο κορίτσι βιαζόταν συνολικά κατ’ εξακολούθηση από δώδεκα άτομα ηλικίας από 17 μέχρι 38 ετών, όλοι κάτοικοι από τον Μυλοπόταμο, την περιοχή από όπου ήταν και το κορίτσι. Αρκετοί ήταν ελληνικής καταγωγής και άλλοι από την Ασία και Βαλκανικές πόλεις.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Newsbomb.gr μέχρι στιγμής από τα στοιχεία που έχει στα χέρια της η Ασφάλεια Ρεθύμνου και από τα τηλέφωνα που έγιναν δεν προκύπτει κάποια οικονομική συναλλαγή για να εκμεταλλεύονται σεξουαλικά το ανήλικο κορίτσι.

Η ανακοίνωση από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
«Το Χαμόγελο του Παιδιού», σε συνέχεια του περιστατικού με την σεξουαλική κακοποίηση 15χρονου κοριτσιού κατ’ εξακολούθηση στο Ρέθυμνο Κρήτης, ενημερώνει για το ιστορικό της υπόθεσης:

Το καλοκαίρι του 2023 δεχτήκαμε στην «Εθνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056», ανώνυμη αναφορά, από ευαισθητοποιημένους πολίτες για κατ’ εξακολούθηση σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση ανήλικης από την ευρύτερη ορεινή περιοχή στην ενδοχώρα του Ρεθύμνου, όπου φέρεται να εμπλέκονται ενήλικοι άνδρες, τόσο αλλοδαποί, όσο και ημεδαποί.
Προχωρήσαμε, όπως σε κάθε ανάλογο περιστατικό στην άμεση ενημέρωση των αρμόδιων Αρχών, και απευθυνθήκαμε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου.
Έγινε τηλεφωνική διασύνδεση του ατόμου που κάλεσε από την «Εθνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056» με στελέχη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, καθώς το άτομο που κάλεσε επιθυμούσε να διατηρήσει την ανωνυμία του.
Έπειτα από την ενημέρωση και τη διασύνδεση αυτή, στο πλαίσιο της εμπιστοσύνης και της καλής συνεργασίας με τον Οργανισμό, η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, κίνησε άμεσα όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για να εντοπισθεί η 15χρονη και κατόπιν εισαγγελικής εντολής διερευνήθηκαν διακριτικά οι συνθήκες διαβίωσης της.

Η κινητοποίηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου για την εν λόγω υπόθεση της ανήλικης ήταν άμεση, καθώς αποτελεί σύνηθες φαινόμενο σε περιπτώσεις ανώνυμων αναφορών, να μην κινούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες από όλες τις αρμόδιες Αρχές, να αρχειοθετούνται οι αναφορές και να μη διερευνάται η ισχύς τους, με αποτέλεσμα επικίνδυνοι άνθρωποι να μπορούν να δρουν εις βάρος των παιδιών, ανενόχλητοι.

Η σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών είναι καιρός να μη «Μένει Μυστικό»!

Πρέπει να γίνεται αναφορά και ο κόσμος να αρχίσει να μιλάει, καθώς σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν εμφανή ανησυχητικά σημάδια –είτε στο σώμα, είτε στη διάθεση ή στη γενικότερη συμπεριφορά ενός παιδιού, που προμηνύουν ότι βρίσκεται σε κίνδυνο, αλλά καταλήγει να «μένει τελικά ..μυστικό».

Βοηθήστε και εσείς ένα παιδί να σωθεί έγκαιρα από τις ολέθριες επιπτώσεις κάθε μορφής κακοποίησης, επικοινωνώντας εσείς, ή προτρέποντας το ίδιο το παιδί να επικοινωνήσει απευθείας με το έμπειρο επιστημονικό προσωπικό του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», δωρεάν και ανώνυμα:

Στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056, η οποία είναι στελεχωμένη αποκλειστικά από εξειδικευμένους Κοινωνικούς Λειτουργούς και Ψυχολόγους και διαθέσιμη πανελλαδικά, 24ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο.
Μέσω της Εφαρμογής CHAT 1056, έναν νέο τρόπο άμεσης επικοινωνίας στη διάθεση κάθε παιδιού που υφίσταται κακοποίηση, ώστε να νιώθει μεγαλύτερη ασφάλεια να συνομιλήσει μέσω γραπτού κειμένου.
Κάνε την αναφορά σου Online στο CyberTipline Hellas που λειτουργεί αποκλειστικά από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Ελλάδα. Εδώ: https://www.hamogelo.gr/gr/el/cyber-tipline/

Σημαντικό να αναφερθεί πως το 2023 «Το Χαμόγελο του Παιδιού»:

-Δέχτηκε αναφορές κακοποίησης για 2.362 παιδιά / 6 παιδιά την ημέρα
-Από τα 2.362 παιδιά, για τα 970 παιδιά αφορούσαν σωματική κακοποίηση και μόλις για 92 παιδιά σεξουαλική κακοποίηση.
-Δέχτηκε 82 κλήσεις την ημέρα για παιδιά που διέτρεχαν άμεσο κίνδυνο εξαιτίας κακοποίησης
-Υποστήριξε 808 παιδιά που ενεπλάκησαν σε περιστατικά trafficking

Για άλλη μια φορά, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώνει ότι αρμόδιοι για κάθε περιστατικό κακοποίησης παιδιού είναι οι Εισαγγελικές και Αστυνομικές Αρχές που οφείλουν να διερευνούν κάθε υπόθεση.

Κάθε παιδί έχει απόλυτο δικαίωμα να είναι ασφαλές και προστατευμένο. Δεν υπάρχουν μυστικά που μας κάνουν να νιώθουμε άβολα και μας θέτουν σε κίνδυνο.

Αν αναγνωρίζεις πως έχεις υποστεί σεξουαλική κακοποίηση ή παρενόχληση, ακόμα και αν έχεις αμφιβολίες για το τι πραγματικά συνέβη, είναι η στιγμή να μιλήσεις. Να θυμάσαι πως δεν είσαι μόνη/-ος.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button