ΕνημέρωσηΟικονομία

Η ΕΕ ενδέχεται να συμφωνήσει για οικονομική στήριξη 50 δισ. ευρώ προς την Ουκρανία την 1η Φεβρουαρίου – Galaksias Portal News

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) κινούνται προς μια συμφωνία την επόμενη εβδομάδα για τη μεταφορά περίπου 50 δισεκατομμυρίων ευρώ (54,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων) σε βοήθεια προς την Ουκρανία, δήλωσε ο ηγέτης της Λετονίας, Έντγκαρς Ρινκεβιτς, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ο πρόεδρος Έντγκαρς Ρίνκεβιτς δήλωσε ότι μια συμφωνία για την Ουκρανία θα περιλαμβάνει είτε μια συμφωνία και με τα 27 κράτη μέλη, είτε έναν «διαφορετικό μηχανισμό» που θα λειτουργήσει εάν δεν επιτευχθεί ομοφωνία. Η Ουγγαρία μπλόκαρε τη χρηματοδότηση σε συνάντηση στις Βρυξέλλες τον περασμένο μήνα. Οι ηγέτες της ΕΕ επιστρέφουν σε σύνοδο κορυφής την 1η Φεβρουαρίου για να οριστικοποιήσουν μια συμφωνία. 

«Αλλά ένα πράγμα είναι πολύ σαφές, η Ουκρανία χρειάζεται αυτά τα χρήματα, η Ουκρανία πρέπει να πάρει αυτά τα χρήματα και η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να τα δώσει», δήλωσε ο Ρίνκεβιτς σε συνέντευξή του στην πρωτεύουσα της Λετονίας, Ρίγα, σήμερα Παρασκευή (26.1.2024).

Ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι μπορεί να επιτευχθεί συναίνεση μεταξύ όλων των κρατών μελών, ο Ρίνκεβιτς είπε ότι άλλες προτάσεις περιλαμβάνουν έναν μηχανισμό αναθεώρησης που θα προβλέπει την εκταμίευση των κεφαλαίων σε δόσεις, μια επιλογή «που μπορεί κανείς να διαπραγματευτεί», είπε.

To άρθρο Λετονία: Η ΕΕ ενδέχεται να συμφωνήσει για οικονομική στήριξη 50 δισ. ευρώ προς την Ουκρανία την 1η Φεβρουαρίου δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button