ΕνημέρωσηΠολιτική

Κοντά στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ ο Σπύρος Μπελέρης, γιος του Φρέντι Μπελέρη

Στην προεκλογική “αρένα” στη μάχη των Ευρωεκλογών ρίχνεται από την Τρίτη το πρωί όλη η ομάδα των υποψήφιων ευρωβουλευτών της ΝΔ, με περιοδείες ανά την Ελλάδα.

Τη Δευτέρα, σε ειδική εκδήλωση της ΝΔ, ο πρωθυπουργός παρουσιάζει και τα 42 ονόματα όσων θα δώσουν τη “μάχη” της 9ης Ιουνίου στις Ευρωεκλογές και αμέσως ξεκινά η εξόρμηση με στόχο την κινητοποίηση των “γαλάζιων” ψηφοφόρων και τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση.

Τελευταίες “πινελιές”

Στη ΝΔ βάζουν τις τελευταίες “πινελιές” και κλείνουν τις εκκρεμότητες πριν από την επίσημη ανακοίνωση.

Στην κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου το σκεπτικό είναι να απαρτίζεται, πρώτον, από πρόσωπα που έχουν δοκιμαστεί στην Ευρωβουλή και αξίζουν να διεκδικήσουν μία νέα θητεία.

Δεύτερον, από πρόσωπα που έχουν δυνατότητα να προσεγγίσουν και να κερδίσουν το συντηρητικό ακροατήριο της κυβερνητικής παράταξης, μεταξύ των οποίων υπάρχουν και ψηφοφόροι που – με φόντο μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης, όπως για παράδειγμα η ισότητα στον γάμο – είναι κοντά στο να εκφραστούν με ψήφο δυσαρέσκειας και να στηρίξουν κόμματα που βρίσκονται στα δεξιά της Ν.Δ..

Φρέντυ ή Σπύρος Μπελέρης…;

Ένα μεγάλο ερωτηματικό, τρεις ημέρες πριν από τις ανακοινώσεις από τον Κ. Μητσοτάκη, είναι αν στο “γαλάζιο” ευρωψηφοδέλτιο θα περιλαμβάνεται και το όνομα του φυλακισμένου Δημάρχου Χειμάρρας Φρέντυ Μπελέρη.

Πρόκειται για μια επιλογή που εκτιμάται ότι θα συσπειρώσει το δεξιό ακροατήριο.

Παρ’ ότι υπήρξαν κάποια στελέχη που αρχικά δεν είδαν με “καλό μάτι” αυτή την υποψηφιότητα, καθώς θεωρούσαν πιθανό να δημιουργηθεί ένταση στις σχέσεις Ελλάδας – Αλβανίας, με αντίκτυπο στην ελληνική μειονότητα, οι ενστάσεις αυτές φαίνεται να έχουν ξεπεραστεί, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες και το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, που εξέτασε την πιθανότητα διπλωματικών εμπλοκών, φέρεται να μην προβάλλει εμπόδια.

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα υπάρχουν σενάρια για μία εναλλακτική επιλογή, αυτή του γιου του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας, Σπύρου Μπελέρη. Τα σενάρια πυροδότησε και η παρουσία του στο πρόσφατο συνέδριο της Ν.Δ. στο Ζάππειο Μέγαρο. Ο ίδιος διαψεύδει ότι έχει υπάρξει τέτοια συζήτηση, ωστόσο “γαλάζια” στελέχη εκτιμούν ότι θα ήταν “ιδανική υποψηφιότητα”.

Προς ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Γ. Αυτιά

Σήμερα εξάλλου αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα η υποψηφιότητα του δημοσιογράφου Γιώργου Αυτιά, ο οποίος σε όλες τις μετρήσεις εμφανίζεται να έχει μεγάλη απήχηση στη βάση της “γαλάζιας” παράταξης.

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button