Υγεία & Διατροφή

Μεγάλη κατολίσθηση στο Αλεποχώρι – Κλειστός ο δρόμος προς Σχίνο – Galaksias Portal News

Κατολίσθηση σημειώθηκε για πολλοστή φορά στον δρόμο από το Αλεποχώρι προς τον Σχίνο Κορινθίας, με αποτέλεσμα να κλείσει εκ νέου ο δρόμος. Το μεγάλο, όπως μαρτυρούν και οι φωτογραφίες, κατολισθητικό φαινόμενο συνέβη μετά το τέλος του οικισμού του Δήμου Μεγαρέων «Ντουράκο» στο Αλεποχώρι. Το φαινόμενο, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις βρίσκεται σε εξέλιξη και οι ειδικοί αποφάνθηκαν πως δεν πρέπει να απομακρυνθούν οι βράχοι, διότι ελλοχεύει ο κίνδυνος για περαιτέρω κατολίσθηση.

Ο Δήμος Μεγαρέων ανακοίνωσε πως ο δρόμος θα είναι κλειστός τουλάχιστον μέχρι την 1η Απριλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

«Κλειστός ο δρόμος προς Σχίνο έως την 1η Απριλίου λόγω κατολισθητικού φαινομένου

Κατολισθητικό φαινόμενο συνέβη στον δρόμο προς Σχίνο Κορινθίας μετά το τέλος του οικισμού του Δήμου Μεγαρέων «Ντουράκο» στο Αλεποχώρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεγάλος όγκος λίθων και βράχων έχει καταπέσει στο οδόστρωμα καθιστώντας τη διέλευση των οχημάτων αδύνατη.

Στο σημείο έχει καταφθάσει ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μεγαρέων, Δημήτρης Βόρδος, κλιμάκιο της Περιφέρειας Αττικής, καθώς και η Τροχαία Μεγάρων, η οποία τοποθέτησε ειδική σήμανση απαγόρευσης διέλευσης. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις το φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη και με βάση τις γνώμες των ειδικών δεν πρέπει να απομακρυνθεί ο όγκος βράχων και λίθων διότι ελλοχεύει ο κίνδυνος περαιτέρω κατολίσθησης και άρα ο βαθμός επικινδυνότητας για τους διερχόμενους είναι μεγάλος.

Ο δήμαρχος Μεγαρέων, Παναγιώτης Μαργέτης, αφού έλαβε υπόψη τις εισηγήσεις του αντιδημάρχου, Δημήτρη Βόρδου, της Τροχαίας Μεγάρων και της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας (Περιφέρεια) αποφάσισε να παραμείνει ο δρόμος κλειστός μέχρι νεότερης εκτίμησης του φαινομένου από τις αρμόδιες Υπηρεσίες».

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button