Υγεία & Διατροφή

Εύκολα η εθνική, 24-5 το Καζακστάν – Galaksias Portal News

Αναμενόμενα εύκολο ήταν το έργο της εθνικής υδατοσφαίρισης των γυναικών, στο πρώτο νοκ-άουτ παιχνίδι της για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα συνέτριψε 24-5 το αδύναμο Καζακστάν και εξασφάλισε την πρόκριση στα προημιτελικά, όπου την Δευτέρα (12/2, 19:30) περιμένει η Ιταλία, στο κατά τεκμήριο σημαντικότερο ματς του τουρνουά.

Το ματς δεν έκρυβε καμία δυσκολία για την ελληνική ομάδα, ούτε μπορεί να χρησιμεύσει για εξαγωγή συμπερασμάτων, αφού η διαφορά δυναμικότητας είναι τεράστια. Η Έλενα Ξενάκη έκανε ό,τι ήθελε στα 2μ., έχοντας δύο γκολ και δύο κερδισμένα πέναλτι στα πρώτα τέσσερα λεπτά του αγώνα, και η εθνική προηγήθηκε 4-1 και 8-2 στο τέλος της εναρκτήριας περιόδου. Οι αλλαγές και οι δοκιμές της Αλεξίας Καμμένου (χρησιμοποίησε για κάποιο διάστημα και τις τρεις φουνταριστές ταυτόχρονα) και τα συνεχή επιθετικά φάουλ των υποδείκνυαν οι διαιτητές «χάλασαν» λίγο το ρυθμό των διεθνών, αλλά το Καζακστάν είχε πολύ μεγάλο έλειμμα φυσικής κατάστασης. Στην τρίτη περίοδο (μετά από εξέταση του βίντεο) αποβλήθηκε χωρίς αντικατάσταση η Τσόι, για χτύπημα στη Μυριοκεφαλιτάκη, και η ελληνική ομάδα βρέθηκε να αγωνίζεται για τέσσερα λεπτά με παίκτρια παραπάνω. Στο διάστημα αυτό η εθνική πέτυχε άλλα τέσσερα γκολ και «εκτόξευσε» τη διαφορά στο +15 (18-3), για να φτάσει χαλαρά στο τελικό 24-5.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σκόραραν όλες οι παίκτριες γηπέδου της ελληνικής ομάδας, ενώ Σταματοπούλου και Διαμαντοπούλου μοιράστηκαν από ένα ημίχρονο κάτω από τα δοκάρια.

 

Τα οκτάλεπτα (με πρώτο το τυπικά γηπεδούχο Καζακστάν): 2-8, 0-4, 1-7, 2-5

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καζακστάν (Μαρίνα Πέρτσεβα): Κολεσνιτσένκο, Πότσινοκ, Γκλούχοβα, Κάπλουν 1, Ραχμάνοβα, Νοβίκοβα 1, Ρούντνεβα, Χριτάνκοβα, Μίρσινα 1, Τσόι 1, Μαρτινένκο, Ντρουζίνινα, Βορόντσοβα 1.

Ελλάδα (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ελευθ. Πλευρίτου 1, Χυδηριώτη 1, Ελευθεριάδου 1, Ξενάκη 3, Ασημάκη 3, Νίνου 4, Β. Πλευρίτου 3, Γιαννοπούλου 1, Μυριοκεφαλιτάκη 3, Σταματοπούλου, Ελληνιάδη 2, Τριχά 2.

Νωρίτερα, στο πρώτο νοκ-άουτ ματς του προγράμματος, η κάτοχος του τίτλου Ολλανδία δυσκολεύτηκε πάρα πολύ απέναντι στην Κίνα, η οποία εμφανίστηκε μεταμορφωμένη σε σχέση με την Α΄ φάση, όπου γνώρισε βαριές ήττες από Ελλάδα και Ισπανία. Οι «οράνιε» επικράτησαν τελικά με 16-14 και πέρασαν στα προημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσουν την Ουγγαρία.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button