ΕνημέρωσηΟικονομία

Mάχη αγωγών μεταξύ Viva Wallet και JP Morgan – Galaksias Portal News

Σε φάση ανάπτυξης βρίσκεται το «σπιράλ» αγωγών από τη μια μεριά από τον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Viva Wallet, Χάρη Καρώνη, και της αμερικανικής τράπεζας JP Morgan από την άλλη.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Viva Wallet υπέβαλε χθες (15.02.24), μέσω της εταιρείας WRL, αγωγή εναντίον της JP Morgan υποστηρίζοντας ότι η εν λόγω τράπεζα προχωρεί σε τακτικές που αναστέλλουν την ανάπτυξη της ελληνικής fintech.

Όπως αναφέρουν οι Financial Times, ο Χάρης Καρώνης, ο οποίος ίδρυσε την ελληνική εταιρεία πληρωμών Viva Wallet το 2000, ισχυρίζεται ότι η JPMorgan επιχειρεί να μειώσει την αποτίμηση της επιχείρησής του, θέτοντας εμπόδια στην επέκτασή της στις αμερικανικές αλλά και σε νέες ευρωπαϊκές αγορές.

Ο Χάρης Καρώνης κατηγορεί, ταυτόχρονα, την JPMorgan για αθέμιτο ανταγωνισμό κατά της Viva, επιτρέποντας στην επιχείρηση πληρωμών της ίδιας της τράπεζας να ανταγωνιστεί τη Viva σε ορισμένες ευρωπαϊκές αγορές.

Σύμφωνα με τους όρους της επένδυσης της JPMorgan στη Viva, η τράπεζα μπορεί να αναλάβει τον πλήρη έλεγχο της ελληνικής fintech, στην περίπτωση που η αξία της είναι κάτω από 5 δισ. ευρώ τον Ιούνιο του 2025.

Σημειώνεται ότι η JP Morgan έχει μερίδιο 48,5% στη Viva.

Η JPMorgan απάντησε στην αγωγή του Καρώνη με άλλη αγωγή, ισχυριζόμενη πως η πλευρά Καρώνη προχωρεί σε κινήσεις για «περιορισμό ή παράκαμψη των συμβατικών και νόμιμων δικαιωμάτων μας ως επενδυτή».

Και οι δύο νομικές αξιώσεις κατατέθηκαν στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου χθες (14.02.24).

To άρθρο Mάχη αγωγών μεταξύ Viva Wallet και JP Morgan δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button