Επικαιρότητα

Το μυστικό για να έχεις φρέσκο δεντρολίβανο στο σπίτι όλο τον χρόνο – Galaksias.com

Συμβουλές για να καλλιεργήσεις το δικό σου δεντρολίβανο

Το φρέσκο δεντρολίβανο είναι ένα βότανο που μπορεί να δώσει γεύση και άρωμα σε κάθε φαγητό και φυσικά θα μυρίζει ωραία και όλο το σπίτι σου. Για να έχεις το δικό σου δεντρολίβανο, διαθέσιμο όποτε το χρειάζεσαι μπορείς να το καλλιεργήσεις.

Φωτογραφία unsplash

Οι περισσότερες ποικιλίες δενδρολίβανου είναι μέτριοι καλλιεργητές και απαιτούν συνεπές κλάδεμα για να φτάσουν σε μια πλήρη, θαμνώδη μορφή. Για να ριζώσεις τα μοσχεύματα στο έδαφος, θα χρειαστεί λίγη υπομονή, καθώς η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει έως και δύο μήνες.

Θα βοηθήσει να καλύψεις την γλάστρα με μεγάλη πλαστική σακούλα. Αυτό δημιουργεί ένα φαινόμενο θερμοκηπίου που παρέχει αυξημένη υγρασία για να ενθαρρύνει την ανάπτυξη των ριζών.

Τα μοσχεύματα δεντρολίβανου απαιτούν άφθονο φωτεινό, έμμεσο φως και ζεστές θερμοκρασίες περίπου 20 βαθμών Κελσίου. Κράτησε το χώμα λίγο υγρό και αφαίρεσε το πλαστικό κάλυμμα για μια ώρα κάθε μέρα για να αυξήσεις την κυκλοφορία του αέρα. Τα τεχνητά φώτα επαρκούν για την καλλιέργεια μοσχευμάτων σε εσωτερικούς χώρους. Επίσης θα βοηθήσει να τοποθετήσεις την γλάστρα κοντά αλλά όχι απευθείας σε ένα παράθυρο με νότιο προσανατολισμό.

Φωτογραφία unsplash

Γενικά χρειάζεται υπομονή καθώς τα μοσχεύματα δεντρολίβανου μπορεί να χρειαστούν έως και οκτώ εβδομάδες για να σχηματίσουν ρίζες. Ξεκίνησε τον έλεγχο περίπου τέσσερις εβδομάδες μετά τη φύτευση. Τα μοσχεύματα που λαμβάνονται στις αρχές του φθινοπώρου μπορούν να ριζωθούν και να ξεχειμωνιάσουν για φύτευση το επόμενο έτος.

Επέλεξε ηλιόλουστη ή ημισκιερή θέση στο μπαλκόνι για να τοποθετήσεις το δεντρολίβανο με τη γλάστρα. Απέφυγε τη σκιερή θέση με βορεινό προσανατολισμό, γιατί ίσως κιτρινίσουν τα φύλλα και μαυρίσουν οι βλαστοί του δενδρολίβανου.

Το δενδρολίβανο να ξέρεις ότι θεωρείται από τα πιο αποτελεσματικά εντομοαπωθητικά φυτά μαζί με τον βασιλικό και τη λεβάντα. Μια γλάστρα με δεντρολίβανο στο μπαλκόνι, θα διώξει τις μύγες και τα κουνούπια!

Πηγή: theissue.gr

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button