Κόσμος

Ο βασιλιάς Χάραλντ παρατείνει την αναρρωτική του άδεια μετά την επέμβαση τοποθέτησης βηματοδότη – Galaksias.com

Ο βασιλιάς Χάραλντ της Νορβηγίας θα παρατείνει για άλλες δύο εβδομάδες την αναρρωτική του άδεια, μετά την επέμβαση τοποθέτησης βηματοδότη στην οποία υποβλήθηκε πρόσφατα.

«Ο βασιλιάς συνεχίζει την αποθεραπεία μετά τη νοσηλεία του, νωρίτερα αυτόν τον χειμώνα, και χρειάζεται περισσότερο χρόνο προτού επιστρέψει στα συνταγματικά του καθήκοντά. Ως εκ τούτου, θα παραμείνει σε αναρρωτική άδεια για άλλες δύο εβδομάδες, έως τις 22 Απριλίου», αναφέρει η ανακοίνωση του παλατιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 87χρονος βασιλιάς εισήχθη τον Φεβρουάριο σε νοσοκομείο της Μαλαισίας κατά τη διάρκεια των διακοπών του στη χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας. Επέστρεψε στη Νορβηγία στις 5 Μαρτίου και εισήχθη σε νοσοκομείο του Όσλο για ιατρική παρακολούθηση. Λίγες ημέρες αργότερα υποβλήθηκε σε επέμβαση τοποθέτησης βηματοδότη. Στις 14 Μαρτίου το παλάτι ανακοίνωσε ότι ο βασιλιάς Χάραλντ έλαβε εξιτήριο και ότι θα χρειαζόταν αναρρωτική άδεια μέχρι τις 8 Απριλίου.

Ο Χάραλντ Ε’ είναι ο γηραιότερος μονάρχης στην Ευρώπη. Ανέβηκε στον θρόνο πριν από 33 χρόνια και στις 21 Φεβρουαρίου γιόρτασε τα 87α γενέθλιά του. Χρησιμοποιεί πατερίτσες εξαιτίας κινητικών προβλημάτων, έχει υποβληθεί σε εγχείριση καρδιάς, ενώ στις αρχές του έτους είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο να ακολουθήσει το παράδειγμα της μακρινής εξαδέλφης του, της βασίλισσας Μαργαρίτας Β’ της Δανίας, η οποία παραιτήθηκε από τον θρόνο σε ηλικία 83 ετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button