Κόσμος

Πυραυλικές επιθέσεις των Ρώσων – Χωρίς ρεύμα περιοχές του Κιέβου, υλικές ζημιές – Galaksias.com

Κύμα πυραυλικών επιθέσεων με στόχο το Κίεβο και άλλες ουκρανικές πόλεις εξεπέλυσαν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.  

Αυτό ανακοίνωσε η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία και διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, που μεταδίδουν πως άκουσαν εκρήξεις καθώς η αντιαεροπορική άμυνα αναχαιτίζει την επίθεση.

Ο δήμαρχος Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο διαβεβαίωσε μέσω Telegram ότι ενεπλάκησαν συστήματα της αντιαεροπορικής άμυνας.

Δεν έχει γίνει ακόμη σαφές αν υπάρχουν θύματα ή ζημιές.

Δύο γραμμές υψηλής τάσης στην πρωτεύουσα είχαν υποστεί ζημιές από θραύσματα πυραύλων, δήλωσε ο Κλίτσκο, με αποτέλεσμα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε ορισμένες περιοχές.

Μια πυραυλική επίθεση στο Μικολάιφ φέρεται να προκάλεσε ζημιές σε τουλάχιστον 20 κτίρια κατοικιών, ενώ αναφέρθηκαν κάποιοι τραυματισμοί, δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης, Ολεκσάντρ Σιένκεβιτς.

«Υπάρχουν κατεστραμμένα κτίρια κατοικιών. Περίπου 20 από αυτά είναι χωρίς στέγες. Οι ζημιές στα δίκτυα φυσικού αερίου και ύδρευσης ήδη εξαλείφονται από τους εργαζόμενους των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας. Υπάρχουν τραυματίες. Ένα άτομο νοσηλεύεται στο νοσοκομείο. Άλλοι βοηθήθηκαν επί τόπου», έγραψε στο Telegram.

Όλη η Ουκρανία τέθηκε σε συναγερμό αεροπορικής επιδρομής από τις 6 περίπου το πρωί της Τετάρτης, με την ουκρανική πολεμική αεροπορία να προειδοποιεί στο Telegram για τον κίνδυνο ρωσικής πυραυλικής επίθεσης.

Ο Όλεχ Σινεχούμποφ, κυβερνήτης της περιοχής του Χάρκοβο στη βορειοανατολική Ουκρανία, δήλωσε ότι οι ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν μη οικιστικές υποδομές στην πόλη Χάρκοβο, το διοικητικό κέντρο της περιοχής.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button