ΕνημέρωσηΟικονομία

Αύξηση τζίρου κατά 20% το 2023 – Galaksias Portal News

Ο Όμιλος Profile παρουσίασε σήμερα (30.4.2024) τα οικονομικά αποτελέσματα για το 2023 αλλά και για το πρώτο τριμήνου του 2024 στο πλαίσιο της ετήσιας ενημέρωσης αναλυτών και θεσμικών επενδυτών.

Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου, ο κύκλος εργασιών (τζίρος) του, σε ενοποιημένο επίπεδο, παρουσίασε αύξηση 20% το 2023 και ανήλθε σε 30,1 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2022.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην εξωστρέφεια του Ομίλου με νέες υλοποιήσεις έργων σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Ασία και Αμερική, καθώς ο Όμιλος διαθέτει πλέον παρουσία σε περισσότερες από 50 χώρες.

Τα Κέρδη προ Τόκων, Φόρων και Αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε 7,33 εκατ. ευρώ έναντι 6,20 εκατ. ευρώ το 2022, ενώ τα Κέρδη προ Φόρων αυξήθηκαν κατά 34% σε 5,13 εκατ. ευρώ από 3,83 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, τα Κέρδη μετά Φόρων αυξήθηκαν κατά 18%, σε 3,85 εκατ. ευρώ από  3,27 εκατ. ευρώ. Η ισχυρή κερδοφορία παρέχει τη δυνατότητα σημαντικών επενδύσεων σε Έρευνα και Ανάπτυξη, προκειμένου τα προϊόντα να διατηρούνται στην αιχμή της τεχνολογίας και να καλύπτουν τις διαρκώς εξελισσόμενες ανάγκες των πελατών.

Ο Όμιλος διατηρεί την οικονομική ευρωστία του, με τον δείκτη δανεισμού/ίδια κεφάλαια στο 19% και δείκτη γενικής ρευστότητας στο 1,6x, απόρροια της αποτελεσματικής διαχείρισης κεφαλαίου κίνησης.

Με αυτά τα δεδομένα, η Διοίκηση προτίθεται να προτείνει στη Γενική Συνέλευση των μετόχων διανομή μερίσματος της τάξεως των 1.200 χιλ. ευρώ, αυξημένο κατά 20% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, που αντιστοιχεί σε 0,048807 ευρώ ανά μετοχή (μικτό ποσό).

Το 2023, ο Όμιλος Profile έλαβε σημαντικές διακρίσεις σε εταιρικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο διάθεσης ανεξάρτητων λύσεων, συμπεριλαμβανομένων των Investment Management (Axia) και Digital Banking (Finuevo) από διεθνείς αναλυτές και φορείς μεταξύ των οποίων Gartner, Forrester, IBS Intelligence, Digital Finance Awards, Finance Derivative, International Investor, International Business Magazine και Fund Awards.

Σε προϊοντικό επίπεδο, ο Όμιλος Profile παρουσίασε τις λύσεις Finuevo Digital και Finuevo Core Banking ως SaaS μέσω της Amazon Web Services (AWS), καθώς και μέσω της πλατφόρμας Azure της Microsoft, επιτρέποντας στους πελάτες να επωφεληθούν από τη δύναμη του cloud για να μετασχηματίσουν πλήρως τις τραπεζικές τους λειτουργίες.

Τα στελέχη του Ομίλου Profile προχώρησαν στην παρουσίαση  της νέας λύσης, AI.Adaptive, αναλύοντας διεξοδικά τους τρόπους με τους οποίους η Τεχνητή Νοημοσύνη ενσωματώνεται στην υπάρχουσα υποδομή της χρηματοοικονομικής τεχνολογίας, απλοποιώντας την αλληλεπίδραση με βάσεις δεδομένων και εφαρμογές, με τη χρήση Large Language Models («LLMs»).

Η λύση είναι LLM-agnostic και λειτουργεί ως ανεξάρτητη από το συγκεκριμένο γλωσσικό μοντέλο που χρησιμοποιείται, επικοινωνώντας με διάφορα υποσυστήματα Business Intelligence και Data Warehousing.

Ειδικότερα, το AI.Adaptive υλοποιήθηκε με επιτυχία στις εφαρμογές ΑΧΙΑ (Investment platform) και Finuevo Suite (Digital Banking), μετασχηματίζοντας τον τρόπο αλληλεπίδρασης με τον τελικό χρήστη.

Επιπλέον, ο σχεδιασμός της λύσης χαρακτηρίζεται από αρθρωτή αρχιτεκτονική όπου σε συνδυασμό με τον κατάλληλο βαθμό αυτονομίας, προσφέρει  τη δυνατότητα στους πελάτες να την εφαρμόσουν στα υπάρχοντα συστήματα τους, συμπεριλαμβανομένων των βάσεων που απαρτίζονται από οικονομικά και τραπεζικά δεδομένα, APIs, Data Lakes και διάφορων άλλων εφαρμογών.

Προοπτική του Ομίλου για το 2024

Όπως επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, ο τζίρος του Ομίλου εκτιμάται ό,τι για το σύνολο του 2024 θα αυξηθεί περαιτέρω σε σχέση με το αντίστοιχο ποσοστό του 2023, καθώς οι συνεχείς και επιτυχημένες επενδύσεις σε νέες λύσεις του χρηματοοικονομικού κλάδου, όπως το Finuevo.Suite που ενοποιεί την μοναδική Digital εμπειρία του τελικού χρήστη με ένα εξελιγμένο σύστημα Core Banking, καθιστούν τη Διοίκηση αισιόδοξη για το τρέχον έτος.

Ο Όμιλος εστιάζει στην περαιτέρω ανάπτυξη και τον εμπλουτισμό του χαρτοφυλακίου του με την εφαρμογή της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ) σε υφιστάμενες και νέες λύσεις, οι οποίες καθίστανται λειτουργικές με τις Fintech πλατφόρμες του.

To άρθρο Profile: Αύξηση τζίρου κατά 20% το 2023 δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button