Επικαιρότητα

Από την Καρδίτσα η μοναδική γυναίκα της μονάδας – Εκεί υπηρετούσε ο πατέρας της που έπεσε στο καθήκον το 1997 (βίντεο) – ONLARISSA.GR Νέα Ειδήσεις Λάρισα

Στα άδυτα της ΕΚΑΜ μπήκε το βράδυ της Πέμπτης η εκπομπή Αυτοψία του Alpha με τον Αντώνη Σρόιτερ να συζητά με την μοναδική γυναίκα ανάμεσα στους 200 άνδρες της ειδικής υπηρεσίας της ΕΛΑΣ, η οποία, μάλιστα, είναι παιδί του μοναδικού αστυνομικού της εν λόγω μονάδας που έχει πέσει νεκρός σε επιχείρησή της το 1997.

«Ήμουν 9 ετών όταν πέθανε ο πατέρας μου. Το έζησα με πολύ πόνο που δεν έχει φύγει ποτέ ακόμα και σήμερα. Μπορεί να ήρθα στην υπηρεσία αυτή αλλά επειδή κάθε μέρα αντικρίζω το μνημείο για τον μπαμπά μου πονάει, τα σκέφτομαι, δεν έχει φύγει ο πόνος» λέει η Ισιδώρα.

Όσον αφορά την παρουσία της στην ΕΚΑΜ ως η μοναδική γυναίκα η ίδια λέει ότι «το έχω συνηθίσει γιατί έχω 17 χρόνια στην ΕΛΑΣ και στην ΕΚΑΜ είμαι από το 2017. Είναι και δύσκολο και εύκολο. Εϋκκολο επειδή είμαι αστυνομικός εδώ και χρόνια. Είναι δύσκολο να έρχομαι στην υπηρεσία που υπηρετούσε ο μπαμπάς μου, είναι δύσκολο συναισθηματικά».

Ερωτηθείσα πώς έζησε την απώλεια του πατέρα της. η μοναδική γυναίκα των ΕΚΑΜ είπε ότι «έφυγε και δεν ξαναγύρισε ποτέ ο πατέρας μου. Πολύ οδυνηρό για την ψυχή ενός μικρού παιδιού. Όταν φεύγει ένας πατέρας από οικογένεια, είναι μεγάλος πόνος και θλίψη».

«Το κατάλαβα από την πρώτη στιγμή μόλις φτάναμε στο σπίτι και είδα γύρω μου τόση αστυνομία και κάμερες, κατάλαβα ότι είχε γίνει κάτι κακό και επειδή ήταν έξω από το σπίτι μας κατάλαβα ότι το κακό έγινε σε εμάς» περιέγραψε για την ημέρα εκείνη του Ιανουαρίου του 1997.

Όπως εξομολογείται οι συνάδελφοί της στην ΕΚΑΜ της λένε ότι την έχουν υιοθετήσει προσθέτοντας ότι «με υποδέχθηκαν πολύ καλά, όταν έγινε η πρόταση να έρθω όλοι με υποδέχθηκαν θερμά».

Ο θάνατος του Βασίλειου Λάππα

Ο Ανθυπαστυνόμος Βασίλειος Λάππας γεννήθηκε το 1961 στην Καρδίτσα και το 1997 υπηρετούσε ως Αρχιφύλακας στην Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα (ΕΚΑΜ).

Στις 9 Ιανουαρίου 1997 τραυματίστηκε θανάσιμα κατά τη διάρκεια επιχείρησης σύλληψης δραπέτη φυλακών στον Πύργο Ηλείας, ο οποίος τον πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο.

Στον Αρχιφύλακα Βασίλειο Λάππα απονεμήθηκε επ’ ανδραγαθία ο βαθμός του Ανθυπαστυνόμου.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button