Επικαιρότητα

Ξεκίνησε πυραυλική επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν (vid) – Galaksias.com

Ακούστηκαν «ισχυρές εκρήξεις» στην επαρχία Ισφαχάν, στο κεντρικό τμήμα της Ισλαμικής Δημοκρατίας

Πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν, μετέδωσε νωρίς το πρωί της Παρασκευής (ώρα Ελλάδος) το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News.

Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News μετέδωσε, επικαλούμενο πηγή του στην αμερικανική κυβέρνηση, ότι πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες σήμερα Παρασκευή. 

Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων FARS μεταδίδει ότι ακούστηκαν εκρήξεις στην περιοχή του αεροδρομίου της πόλης Ισφαχάν (κεντρικό Ιράν), προσθέτοντας ότι ο λόγος δεν είναι ακόμη γνωστός και ότι «διενεργούνται έρευνες».

 

Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων FARS μεταδίδει ότι ακούστηκαν εκρήξεις στην περιοχή του αεροδρομίου της πόλης Ισφαχάν (κεντρικό Ιράν), προσθέτοντας ότι ο λόγος δεν είναι ακόμη γνωστός και ότι «διενεργούνται έρευνες».

Σύμφωνα με το CNN, έκρηξη ακούστηκε στην ιρανική πόλη Ghahjaworstan, η οποία βρίσκεται βορειοδυτικά της Ισφαχάν, αναφέρει το FARS, επικαλούμενο τοπικές πηγές.

Σε στρατιωτική βάση

«Η πόλη Ghahjaworstan βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο της Ισφαχάν και στην όγδοη βάση της Πολεμικής Αεροπορίας του Στρατού», σημείωσε το FARS news.

 

Ανεστάλησαν οι πτήσεις

Το ιρανικό Press TV μετέδωσε, επίσης, ότι ακούστηκε έκρηξη κοντά στο κέντρο της πόλης.

Η ιρανική κρατική τηλεόραση ανέφερε πως ακούστηκαν «ισχυρές εκρήξεις» στην επαρχία Ισφαχάν, στο κεντρικό τμήμα της Ισλαμικής Δημοκρατίας, επισημαίνοντας, όπως και το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων FARS νωρίτερα, πως η αιτία τους δεν είναι γνωστή.

Το Ιράν ενεργοποίησε τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες την αντιαεροπορική άμυνα σε διάφορες επαρχίες, εν μέσω πληροφοριών για «ισχυρές εκρήξεις» στην επαρχία Ισφαχάν, μετέδωσε το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Ολες οι εμπορικές πτήσεις έχουν ανασταλεί στην ιρανική πρωτεύουσα Τεχεράνη και σε άλλες πόλεις της Ισλαμικής Δημοκρατίας, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Αλμα τιμών πετρελαίου

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν αλματωδώς, κατά πάνω από 3%, εξαιτίας της κλιμάκωσης της έντασης στη Μέση Ανατολή, καθώς μεταδίδονται από διάφορες πηγές ακόμη ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για εκρήξεις στο Ιράν, στη Συρία και στο Ιράκ.

Η τιμή του βαρελιού του West Texas Intermediate (WTI ), αμερικανικής ποικιλίας αναφοράς, αυξήθηκε κατά 3,66% στα 85,76 δολάρια, ενώ η τιμή του βαρελιού του Brent αυξήθηκε κατά 3,44%, στα 90,11 δολάρια.

Επιφυλάσσεται

Η κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου διεμήνυσε αυτή την εβδομάδα πως επιφυλάσσεται «του δικαιώματος ν’ αμυνθεί» έναντι του Ιράν, μετά την ιρανική επίθεση του Σαββατοκύριακου με πάνω από 350 drones και πυραύλους που εξαπολύθηκαν εναντίον της ισραηλινής επικράτειας, σχεδόν το σύνολο των οποίων καταστράφηκε εν πτήσει.

Δεν έδωσε καμιά πληροφορία ούτε για τα μέσα, ούτε την ημερομηνία, ούτε τους στόχους ενδεχόμενης επιχείρησης ανταπόδοσης.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button